detailpagina-voltijdopleiding-1

Volg onze pabo voltijdopleiding tot leraar basisonderwijs!

Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdvariant van onze Pabo opleiding tot leraar basisonderwijs een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar in het basisonderwijs.

Profileer jezelf

Leraar op een basisschool worden doen we samen. Bij ons is studeren een combinatie van zelf keuzes maken en ondersteuning krijgen. We gaan samen op pad. In de eerste twee jaar van je leraren opleiding mag je proeven aan verschillende vakken en thema’s. In jaar 3 en 4 krijg je de ruimte om jezelf inhoudelijk te verdiepen in een bepaald profiel. Dat is een thema of vak waar basisscholen veel behoefte aan hebben. Eén die het beste bij jou past, daar waar jouw passie ligt.

 

 

Alles in huis op Hogeschool de Kempel

Met je hbo-diploma leraar basisonderwijs op zak kun je lesgeven aan alle groepen van de basisschool en op verschillende scholen. En niet alleen binnen het regulier basisonderwijs, maar ook in het speciaal basisonderwijs (SBO), het speciaal onderwijs (SO), het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs. En je bent ook nog eens bevoegd om het vak bewegingsonderwijs te verzorgen in groep 1 en 2. Je leert alles wat een allround basisschoolleraar nodig heeft. En dat totale pakket aan kennis en kunde breng je direct in de praktijk tijdens een stage!

Meer over onze profileringsmogelijkheden

Maak het verschil | Keuzeprofielen en -modules
Specialiseer jezelf na de pabo | Doorstudeermogelijkheden
voltijd-programma

Programma pabo voltijdopleiding

In de eerste twee jaren van de pabo-opleiding oriënteer je je op het beroep en wordt je toegerust met een stevige kennisbasis. Je doet vakinhoudelijke en vakdidactische kennis op over de basisschoolvakken en leert deze kennis over te brengen op kinderen. Deze onderwijskundige en pedagogische inzichten pas je toe in de stagepraktijk. Theorie en praktijk gaan dus hand in hand.

Je maakt kennis met beroepstaken. Dit zijn beschrijvingen van de werkelijke praktijk van een leerkracht in het basisonderwijs, op het gebied van pedagogisch en didactisch handelen. Binnen een beroepstaak krijg je als student de ruimte om jouw stagepraktijk in te zetten en te bewijzen dat je deze taak beheerst.

In het tweede deel van de opleiding staat het werken met beroepstaken centraal en daarbinnen wordt je de mogelijkheid geboden om je eigenheid te ontdekken en je verder te ontwikkelen. In deze fase van de opleiding krijg je tevens de kans om je te profileren op een leeftijdsgroep (jongere kind of oudere kind) of een thema. Je sluit de opleiding af met een eindstage en een Meesterstuk.

 

Veelgestelde vragen

Hoe is de opleiding opgebouwd?
Wat zijn de lestijden?
Wat is de Kempel-intake?
Wanneer word ik toegelaten?
Welke toelatingstoetsen moet ik maken?
Wanneer ga ik stage lopen?
Welke bijzondere activiteiten zijn er?
Kan ik een dagje meelopen?
Krijg ik ondersteuning bij mijn studie?


De ervaring van onze studenten

Niemand kan beter verwoorden hoe is het om te studeren aan Hogeschool de Kempel dan onze eigen voltijdstudenten. Laat je inspireren door hun ervaringen!

Studie in cijfers

305 Eerstejaars voltijdstudenten
80% Stroomt door naar het 2e jaar
60% Diploma binnen 5 jaar

Wil jij onze opleiding vergelijken met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Ga dan naar Studiekeuze123!