detailpagina-voltijdopleiding-1

Volg onze voltijdopleiding tot leraar basisonderwijs!

Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdopleiding een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar.

Alles in huis

Met je hbo-diploma leraar basisonderwijs op zak kun je lesgeven aan alle groepen van de basisschool. Je leert alles wat een allround basisschoolleraar nodig heeft. En dat totale pakket aan kennis en kunde breng je direct in de praktijk tijdens een stage!

Profileer jezelf

Je krijgt de kans om je eigen(wijze) keuzes te maken door je te specialiseren in een bepaald vak, thema of een speciale groep kinderen. Hiermee kun je jezelf profileren als leraar met net dat beetje extra!

voltijd-programma

Programma voltijd

In de eerste twee jaren van de opleiding ga je je breed oriënteren. Je doet inhoudelijke kennis op over de basisschoolvakken en leert deze kennis over te brengen op kinderen. Deze onderwijskundige en pedagogische inzichten ga je toepassen in de stagepraktijk. Theorie en praktijk gaan dus hand in hand.

In het tweede deel van de opleiding staat je persoonlijke leervraag steeds meer centraal. Je krijgt de kans je te verdiepen door je te specialiseren in specifieke thema’s en leeftijdsgroepen. Je sluit de opleiding af met een eindstage en een Meesterstuk.

Ontdek meer

Opbouw opleiding
Lestijden
Toelating
Toelatingstoetsen
Stage
Bijzondere activiteiten
Dagje meelopen


De ervaring van onze studenten

Niemand kan beter verwoorden hoe is het om te studeren aan De Kempel dan onze eigen voltijdstudenten. Laat je inspireren door hun ervaringen!

Studie in cijfers

773 Voltijdstudenten
253 Eerstejaars voltijdstudenten
91% Stroomt door naar het 2e jaar