detailpagina-voltijdopleiding-1

Volg onze voltijdopleiding tot leraar basisonderwijs!

Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdopleiding een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar.

Alles in huis

Met je hbo-diploma leraar basisonderwijs op zak kun je lesgeven aan alle groepen van de basisschool en op verschillende scholen. En niet alleen binnen het regulier basisonderwijs, maar ook in het speciaal basisonderwijs (SBO), het speciaal onderwijs (SO), het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs. En je bent ook nog eens bevoegd om het vak bewegingsonderwijs te verzorgen in groep 1 en 2. Je leert alles wat een allround basisschoolleraar nodig heeft. En dat totale pakket aan kennis en kunde breng je direct in de praktijk tijdens een stage!

Profileer jezelf

Je krijgt de kans om je eigen(wijze) keuzes te maken door je te specialiseren in een bepaald vak, thema of een speciale groep kinderen. Hiermee kun je jezelf profileren als leraar met net dat beetje extra!

voltijd-programma

Programma voltijd

In de eerste twee jaren van de opleiding ga je je breed oriënteren. Je doet inhoudelijke kennis op over de basisschoolvakken en leert deze kennis over te brengen op kinderen. Deze onderwijskundige en pedagogische inzichten ga je toepassen in de stagepraktijk. Theorie en praktijk gaan dus hand in hand.

In het tweede deel van de opleiding staat je persoonlijke leervraag steeds meer centraal. Je krijgt de kans je te verdiepen door je te specialiseren in specifieke thema’s en leeftijdsgroepen. Je sluit de opleiding af met een eindstage en een Meesterstuk.

 

Ontdek meer

Opbouw opleiding
Lestijden
Kempel-intake
Toelating
Toelatingstoetsen
Stage
Bijzondere activiteiten
Dagje meelopen


De ervaring van onze studenten

Niemand kan beter verwoorden hoe is het om te studeren aan De Kempel dan onze eigen voltijdstudenten. Laat je inspireren door hun ervaringen!

Studie in cijfers

305 Eerstejaars voltijdstudenten
80% Stroomt door naar het 2e jaar
60% Diploma binnen 5 jaar

Wil jij onze opleiding vergelijken met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Ga dan naar Studiekeuze123!