0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Hoe schrijf ik in!

Ben je op een open dag of meeloopdag enthousiast geworden over Hogeschool de Kempel? Meld je dan aan via Studielink en schrijf je in als student bij Hogeschool de Kempel. Je studiefinanciering regel je via DUO.

Belangrijk bij de start

Heb je je al aangemeld? Kijk dan snel naar belangrijke data en documenten op deze pagina! Het studiejaar 2018-2019 start op dinsdag 28 augustus 2018. Het studiejaar 2019-2020 start voor eerstejaars op 27 augustus 2019.

Belangrijke informatie


Studiekosten

Het wettelijk collegegeld voor de voltijd- en deeltijdopleiding bedraagt €2.083,- voor het studiejaar 2019-2020. Dit bedrag wordt jaarlijks door het Ministerie van OC&W vastgesteld. Start je in het studiejaar 2019-2020 voor het eerst met een opleiding in het hoger onderwijs, dan geldt dat je in aanmerking komt voor halvering van het wettelijk collegegeld in het eerste en tweede studiejaar. Studenten die al een opleiding hebben afgerond met een hbo-bachelor diploma op het gebied van onderwijs of zorg betalen het instellingscollegeld van €3.250,- voor het studiejaar 2019-2020.

Naast het collegegeld moet je rekening houden met studiekosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden. De kosten hiervan zijn voor het eerste studiejaar ongeveer € 800,- per jaar. Voor het introductiekamp (voltijd en CP) vraagt Hogeschool de Kempel per student een bijdrage van zo'n €150,-.

Studiefinanciering
De studiefinanciering voor hbo en universiteit bestaat uit vier onderdelen: lening, studentenreisproduct, aanvullende beurs en collegegeldkrediet. Lening, reisproduct en collegegeldkrediet zijn er voor iedereen. Toekenning van een aanvullende beurs is afhankelijk van het inkomen van de ouders. De aanvullende beurs wordt een gift als binnen een termijn van 10 jaar een diploma wordt behaald. Studiefinanciering kan worden aangevraagd via de website van DUO. Het centrale telefoonnummer van DUO is 050 – 599 77 55. DUO heeft ook een app: Duo Student. Wil je inzicht krijgen in wat studeren in het algemeen kost? Kijk op Het Financieel Studieplan, een website van het NIBUD.

Decanaat 

Om succesvol te studeren is het nodig dat jij lekker in je vel zit, je kunt focussen op je studie en succeservaringen opdoet. Heb je vragen, of maak je je zorgen over je toekomstige studiesucces vanwege een functiebeperking, chronische ziekte, of handicap? 

Neem dan gerust contact op met een van onze decanen. Laat je informeren over de mogelijkheden om succesvol te studeren op Hogeschool De Kempel: decanaat@kempel.nl

Ook als zich tijdens je studie bijzondere omstandigheden voordoen, kun je het decanaat inschakelen voor ondersteuning en advies.

Lees meer over:
Studeren en Functiebeperking


Toegankelijkheid gebouw  

Hogeschool de Kempel is goed toegankelijk. Het hoofdgebouw en het voormalige kloostergebouw hebben een lift. Alleen de bibliotheek is niet volledig toegankelijk door aanwezige trappen.