0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Hoe schrijf ik in!

Ben je op een open dag of meeloopdag enthousiast geworden over Hogeschool de Kempel? Meld je dan aan via Studielink en schrijf je in als student bij Hogeschool de Kempel. Je studiefinanciering regel je via DUO.

Belangrijk bij de start

Heb je je al aangemeld? Kijk dan snel naar belangrijke data en documenten op deze pagina! Het studiejaar 2018-2019 start op dinsdag 28 augustus 2018. Het studiejaar 2019-2020 start voor eerstejaars op 27 augustus 2019.

Belangrijke informatie


Studiekosten

Het kabinet halveert het collegegeld voor studenten die in het studiejaar 2019-2020 met een hbo-opleiding of een universitaire studie beginnen. Je betaalt dan €1.041 in plaats van €2.083. Wie aan een lerarenopleiding zoals de pabo begint, kan twee jaar van deze regeling profiteren. Het kabinet stimuleert daarmee dat meer mensen kiezen voor een baan in het onderwijs. Lees meer...

Naast het collegegeld moet je rekening houden met studiekosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden. De kosten hiervan zijn voor het eerste studiejaar ongeveer € 800,- per jaar. Voor het introductiekamp (voltijd en CP) vraagt Hogeschool de Kempel per student een bijdrage van zo'n €150,-.

Voor informatie over studiefinanciering kun je terecht op de site van DUO. Het centrale telefoonnummer van DUO is 050 – 599 77 55. DUO heeft ook een app: Duo Student. Wil je inzicht krijgen in wat studeren in het algemeen kost? Kijk op Het Financieel Studieplan, een website van het NIBUD.

Collegegeld of instellingsgeld?

Heb je eerder een master- of bachelordiploma gehaald in het domein onderwijs of zorg? Zo niet, dan betaal je het wettelijk vastgestelde collegegeld (€1041,-). Is dat wel het geval, dan betaal je instellingsgeld (€3.250,-).

Wil je weten of jouw eerste of tweede opleiding onder onderwijs of zorg valt? Kijk dan op het CROHO-register van DUO. Dit opleidingenregister kun je online raadplegen. Vul de naam van jouw opleiding in en zoek in het overzicht naar de instelling van jouw keuze. Let ook op het lettertje voor de opleidingsnaam: B staat voor bachelor en M staat voor master. Heb je jouw instelling gevonden, klik dan op details. Daar staat (bij 'onderdeel') het domein waarbinnen jouw studie valt. Bij pedagogiek staat daar bijvoorbeeld 'gedrag en maatschappij'. Deze opleiding valt dus niet onder onderwijs. De opleiding tot 2e graadsleraar pedagogiek behoort daarentegen wel tot het onderwijsdomein.‚Äč

 

Decanaat 

Om succesvol te studeren is het nodig dat jij lekker in je vel zit, je kunt focussen op je studie en succeservaringen opdoet. Heb je vragen, of maak je je zorgen over je toekomstige studiesucces vanwege een functiebeperking, chronische ziekte, of handicap? 

Neem dan gerust contact op met een van onze decanen. Laat je informeren over de mogelijkheden om succesvol te studeren op Hogeschool De Kempel: decanaat@kempel.nl

Ook als zich tijdens je studie bijzondere omstandigheden voordoen, kun je het decanaat inschakelen voor ondersteuning en advies.

Lees meer over:
Studeren en Functiebeperking


Toegankelijkheid gebouw  

Hogeschool de Kempel is goed toegankelijk. Het hoofdgebouw en het voormalige kloostergebouw hebben een lift. Alleen de bibliotheek is niet volledig toegankelijk door aanwezige trappen.