0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Ontdek alles over
De Kempel!

De pabo waar je je thuisvoelt


Met zo’n 800 studenten en 90 medewerkers is De Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo. Door ons relatief kleinschalige karakter voel je je al snel thuis. De parkachtige en rookvrije campus en open sfeer in het gebouw dragen daar beslist aan bij. De indeling en moderne faciliteiten zorgen ervoor dat je prettig kunt leren en werken. Lees voor een impressie de artikelen in het Eindhovens Dagblad: 'Het geheim van De Kempel' (2017) en  'Kempel geeft sturing en motiveert' (2018).

Beste pabo


De Keuzegids Hbo 2021 heeft Hogeschool de Kempel voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot beste pabo van Nederland. Dit jaar haalden we 95 punten en een score van dubbel plus op alle beoordelingscriteria. 

Interactie en verbinding


De Kempel biedt jou een leeromgeving die uitnodigt tot interactie met anderen. Met je medestudenten, je docenten en de wereld om je heen. De verbinding die dat oplevert vinden wij belangrijk. Niet alleen vanuit onze katholiek-christelijke wortels, ook vanuit onze ervaring dat samen leren simpelweg effectiever is. 

Ler(ar)en met lef


Vanuit deze visie op leren helpen we onze studenten om hun toekomstdroom te realiseren: een inspirerende leraar worden. Een leraar met lef. Een leraar die kinderen helpt om het beste uit zichzelf te halen. Een leraar die verbinding maakt met anderen en eigenheid toont. Een leraar die continu gericht is op nieuwe ontwikkelingen die het onderwijs verder brengen. Deze visie en ambitie hebben we beschreven in ons Instellingsplan Ler(ar)en met lef.

Katholieke wortels


Het fundament van onze hogeschool ligt in het katholieke geloof. Onze visie en kernwaarden komen ervandaan. We zijn een lerende gemeenschap met oog en respect voor elkaar. De kernwaarden 'verbindingen aangaan met anderen', 'eigenheid ontwikkelen' en 'continu gericht zijn op verdere ontwikkeling' horen daar onlosmakelijk bij. Bijzondere momenten vieren en delen we samen, zoals Kerstmis en Pasen. En eens in de twee jaar houden we met kerst een actie voor het goede doel. Vorig jaar was dat 'Heel De Kempel bakt' voor Malawi.

Opleidingsschool


Hogeschool de Kempel is mede-initiatiefnemer van de opleidingsschool. Een werk- en leergemeenschap waarin we samen met 7 regionale basisschoolbesturen intensief samenwerken om de kwaliteit van het onderwijs doorlopend te verbeteren. Co-creatie staat daarin centraal: samen opleiden, samen begeleiden en beoordelen, samen onderzoeken en ontwikkelen. Een van de voordelen van deze samenwerking is dat we jou als (aanstaande) leraar hierdoor vernieuwende, inspirerende en uitdagende leerwerkplekken kunnen bieden.

Samenwerkingsverband Radiant


Sinds 1 januari 2017 participeert Hogeschool de Kempel in het samenwerkingsverband Radiant Lerarenopleidingen. Radiant Lerarenopleidingen bestaat uit 9 hogescholen: Christelijke Hogeschool Ede (CHE), Driestar Hogeschool, Hogeschool De Kempel, Hogeschool iPabo, Iselinge Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle (KPZ), Marnix Academie, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Viaa.

Binnen Radiant bundelen we kennis en kracht voor onderwijsontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Zo ontwikkelen we bijvoorbeeld samen masteropleidingen, zoals de Master Persoonlijk Meesterschap, de Master Leren Innoveren en de Master Toekomstgericht Onderwijs.

Op onze gezamenlijke onderzoeksagenda is persoonlijk meesterschap het centrale thema. We richten ons op onderwerpen als diversiteit en handelen, toekomstgericht onderwijs en de socialiserende en persoonsvormende functie van onderwijs.

 

Vacatures


Er zijn op dit moment geen vacatures.


Belangrijke informatie 

Studie in cijfers 2021
Inspecteur Hermansfonds
Governance
Privacy