0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Leren in de praktijk

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van je studie. Meteen vanaf het eerste jaar loop je een dag in de week stage op een basisschool. Naast de vaste stagedag zijn er in het jaar ook stageweken gepland. Zo maak je mee wat er in een hele week op een basisschool gebeurt. 

 

Stagebureau

Het stagebureau van Hogeschool de Kempel coördineert alle stages en wijst de stageplaatsen toe. Voor algemene informatie over stage kun je terecht bij de medewerkers van het stagebureau: Floor van Stiphout (coördinatie), Eveline van Ringelenstein (secretariaat).

Het stagebureau is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Vragen kun je stellen via e-mail (stage@kempel.nl) of telefoon (0492-531990). Klik hier voor de website van het stagebureau.

Brochures en stagekalenders

Algemeen
Onbevoegdheid voor de klas.pdf
Informatie werving en plaatsing

Stageflyers en -brochures
Stageflyer PK12_1718
StageflyerK3_1718_def.pdf
Stagebrochure 2017-2018 / eerste- t/m derdejaars VT DT CP
Stagebrochure 2017-2018 /afstudeerfase VT DT CP

 

Mentoren

Jaarlijks nodigen wij de mentoren van eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten uit voor twee mentorenbijeenkomsten. Als mentor ontvang je dan actuele informatie over de opleiding en de opzet van de stage en je kunt vragen te stellen of met de jaarcoördinator van een fase spreken. Voor mentoren van vierdejaarsstudenten zijn er drie bijeenkomsten per jaar, omdat er naast begeleiding ook samenwerking is op het gebied van het afstudeerwerkstuk.

We zijn blij met de aanwezigheid van mentoren op deze bijeenkomsten, omdat dit belangrijke momenten zijn om af te stemmen met het werkveld en signalen mee te nemen.


Powerpoints mentorenbijeenkomst 7 oktober 2017
Mentorenbijeenkomst P-fase VT DT CP (1e semester)
Mentorenbijeenkomst K1 CP2 eerste semester 2017
Mentorenbijeenkomst derdejaars Hogeschool de Kempel oktober 2017

Inschrijven mentorenbijeenkomst
Inschrijven mentorspecialisatie