deeltijd

Volg onze pabo deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs!

Droom jij ervan om met kinderen te werken? Wil jij een baan die geen enkele dag hetzelfde is? En durf jij het roer om te gooien? Dan helpt onze deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs jou om het verschil te gaan maken voor de klas!

Het is een afwisselende en uitdagende baan als juf of meester. Je haalt niet alleen het beste in kinderen naar boven, maar krijgt ook de kans om het maximale uit jezelf te halen. Dat noemen wij leren met lef…durf jij het aan?

De deeltijdvariant van de pabo kent twee trajecten:

  • Een vierjarige variant, toegankelijk met een havo of en mbo-diploma
  • Een verkorte variant, toegankelijk voor studenten met een een hbo- of wo-bachelor-diploma

Zelftest geschiktheid onderwijs
Wil je onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor jou is? Doe dan de zelftest en ontdek aan de hand van vier onderdelen (oriëntatie, competenties, drijfveren en persoonlijke achtergrond) of een baan als leraar basisonderwijs voor jou is weggelegd!

Alles in huis op onze hogeschool in Helmond

Met je hbo-diploma leraar basisonderwijs op zak kun je lesgeven aan alle groepen van de basisschool. En niet alleen binnen het regulier basisonderwijs, maar ook in het speciaal basisonderwijs (SBO), het speciaal onderwijs (SO), het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs. En je bent ook nog eens bevoegd om het vak bewegingsonderwijs te verzorgen in groep 1 en 2. Je leert alles wat een allround basisschoolleraar nodig heeft. En dat totale pakket aan kennis en kunde breng je direct in de praktijk tijdens een stage!

 

Vier varianten

Je hebt bij ons de keuze uit vier deeltijdvarianten van de opleiding tot leraar basisonderwijs, zodat er altijd een traject is dat bij jou en jouw persoonlijke situatie past!

Veelgestelde vragen

Hoe is de opleiding opgebouwd?
Wat zijn de lestijden?
Wanneer word ik toegelaten?
Wat is de Kempel-intake?
Welke toelatingstoetsen moet ik maken?
Wanneer ga ik stage lopen?
Welke faciliteiten zijn beschikbaar?
Kan ik een dagje meelopen?
Is er een subsidieregeling voor een tweede lerarenopleiding?
Krijg ik ondersteuning bij mijn studie?


De ervaring van onze studenten

Niemand kan beter verwoorden hoe is het om te studeren aan Hogeschool de Kempel dan onze eigen deeltijdstudenten. Laat je inspireren door hun ervaringen!