deeltijd

Volg onze pabo deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs!

Droom jij ervan om met kinderen te werken? Wil jij een baan die geen enkele dag hetzelfde is? En durf jij het roer om te gooien? Dan helpt onze deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs jou om het verschil te gaan maken voor de klas!

Het is een afwisselende en uitdagende baan als juf of meester. Je haalt niet alleen het beste in kinderen naar boven, maar krijgt ook de kans om het maximale uit jezelf te halen. Dat noemen wij leren met lef…durf jij het aan?

De deeltijdvariant van de pabo kent drie trajecten:

  • Een vierjarig deeltijdtraject, toegankelijk met een havo of een mbo-diploma (niveau 4)
  • Een driejarig deeltijdtraject, toegankelijk voor studenten met een hbo- of wo-bachelor-diploma, een propedeusegetuigschrift van een hbo- of wo-opleiding, een associated degree of een vwo-diploma
  • Een tweejarig deeltijdtraject, toegankelijk met een AD-PEP diploma (met ingang van studiejaar 2025-2026)

Studenten die de mbo4-opleiding onderwijsassistent hebben gevolgd en (bij de start van de studie) minimaal twee jaar werkervaring hebben kunnen deelnemen aan een EVC-assessment. Na het succesvol doorlopen van het EVC-assessment is het mogelijk te starten met de driejarig deeltijdtraject.

Alles in huis op onze hogeschool in Helmond

Met je hbo-diploma leraar basisonderwijs op zak kun je lesgeven aan alle groepen van de basisschool. En niet alleen binnen het regulier basisonderwijs, maar ook in het speciaal basisonderwijs (SBO), het speciaal onderwijs (SO), het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs. En je bent ook nog eens bevoegd om het vak bewegingsonderwijs te verzorgen in groep 1 en 2. Je leert alles wat een allround basisschoolleraar nodig heeft. En dat totale pakket aan kennis en kunde breng je direct in de praktijk tijdens een stage!

 

Veelgestelde vragen

Wanneer word ik toegelaten?
Hoe verloopt het intakeproces?
Waaruit bestaat de Kempel-intake?
Wat moet ik naar de intake meenemen?
Wat is de rekentoets?
Hoe bereid ik me voor op de rekentoets?
Welke toelatingstoetsen moet ik maken?
Hoe vaak kan ik de toets(en) maken?
Hoe meld ik me aan?
Hoe kan ik me voorbereiden?
Hoe is de opleiding opgebouwd?
Wat zijn de lestijden?
Hoe ziet de stage eruit?
Is er een subsidieregeling voor een tweede lerarenopleiding?
Krijg ik ondersteuning bij mijn studie?


De ervaring van onze studenten

Niemand kan beter verwoorden hoe is het om te studeren aan Hogeschool de Kempel dan onze eigen deeltijdstudenten. Laat je inspireren door hun ervaringen!