open-dag

ONTDEK ONZE OPLEIDINGEN TOT LERAAR BASISONDERWIJS

De Kempel heeft drie opleidingsvarianten die je voorbereiden op het leraarschap: de voltijdopleiding, de deeltijdopleiding en het zij-instroomtraject. Dus er is altijd een opleiding die bij jou past!

Kies een opleiding die bij jou past!

Voltijdopleiding

Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdopleiding een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar. 

Deeltijdopleiding

Droom jij ervan om met kinderen te werken? Wil jij een baan die geen enkele dag hetzelfde is? En durf jij het roer om te gooien? Dan helpt onze deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs jou om het verschil te gaan maken voor de klas!

Zij-instroom

Heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding en daarnaast affiniteit met het primair onderwijs of heb je relevante werkervaring? Dan kun je op De Kempel je toekomstdroom realiseren! Via het traject ‘zij-instroom in het beroep’ word je in twee jaar tijd leraar basisonderwijs!

De beste pabo van Nederland

Onze opleidingen krijgen stuk voor stuk veel waardering krijgen in de Nationale Studentenenquête (NSE) en de Keuzegids Hbo 2023. De Kempel ontvangt veel complimenten over de inhoud van het programma, de betrokkenheid en de kwaliteit van de docenten en de voorbereiding op de beroepspraktijk.

Bekijk ‘studie in cijfers’ van 123studiekeuze.nl

Homepagina

Doorstuderen na de pabo

Na de pabo kun je doorstuderen op De Kempel, want we bieden ook nascholing aan startende en ervaren leraren en we verrichten onderzoek om de kwaliteit van het onderwijs nog verder te verbeteren. Haal meer uit je vak als leerkracht met een van onze trainingen, post-hbo-en masteropleidingen.

Bekijk ons volledige nascholingsaanbod