0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Kom meer te weten over onze
nascholing voor ambitieuze leraren!

Samen het basisonderwijs elke dag beter maken!


Als beste pabo van Nederland willen we in samenwerking met het werkveld ook een bijdrage leveren aan de voortdurende professionalisering van leraren. Leraren die afstemming en verbinding kunnen realiseren, (hun) eigenheid ontwikkelen en blijvend gericht zijn op ontwikkeling. Dat doen we in onze bacheloropleiding, maar ook tijdens onze inspiratie-avonden, in (korte) trainingen, post-hbo-, zij-instroom- en (nieuwe!) masteropleidingen. Op Hogeschool de Kempel als ‘open aanbod’ en als maatwerk op locatie: qua inhoud en moment op specifieke wensen afgestemd.


Uiteraard hanteren we momenteel de richtlijnen vanuit het RIVM en zijn onze ruimtes ingericht conform de 1,5-meter-afspraken die gelden voor hogescholen. Ook bij Hogeschool de Kempel staat veiligheid voor studenten, cursisten en medewerkers voorop.


Pedagogische opdracht, persoonlijk leiderschap en vakmanschap


Ons aanbod richt zich op drie herkenbare pijlers van ons mooie beroep: de pedagogische opdracht, persoonlijk leiderschap en vakmanschap. Voor leraren met lef, door leraren met lef is en blijft ons motto. Vanuit ons vakmanschap spelen we onder andere in op ontwikkelingen in onze Brainport-regio. Ons aanbod op het gebied van NT2 (blended), wereldburgerschap (nieuw!) en teamtrainingen Engels zijn hier mooie voorbeelden van. Voor een deel van dit aanbod geldt dat scholen aanspraak kunnen maken op interessante subsidiemogelijkheden vanuit Brainport.


Natuurlijk spelen we ook in op andere actuele thema’s zoals: gedrag, onderwijs aan het jonge kind, bewegend leren, talentontwikkeling en de sportieve en gezonde school.


Bekijk een compleet overzicht van ons nieuwe aanbod!


Co-creatie: samen met het werkveld opleiden van leraren


Als opleider voor het regionale beroepenveld is het onze ambitie om steeds meer aanbod in co-creatie met het werkveld of andere experts te verzorgen. Zo is het aanbod ‘Talentontwikkeling’ ontwikkeld en verzorgd in samenwerking met leraar-experts afkomstig van basisscholen uit de regio. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen.


Mocht je met ons in gesprek willen gaan over (toekomstig) aanbod, samenwerking, specifieke wensen? Neem dan contact met ons op.


Samen staan we voor de kwaliteit van het onderwijs. Leraren die voortdurend gericht zijn op ontwikkeling zijn daarbij voorwaardelijk!Laat je inspireren door leerkrachten die je voorgingen!