0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route
Hogeschool de Kempel - Nascholing

Voortgaande Professionalisering 

Voor leraren met lef. Door leraren met lef! 

Nascholing voor leraren met lef

Als leraar in het basisonderwijs lever je iedere dag een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Dat is een mooie, maar ook uitdagende opdracht. Nascholing helpt jou nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, je kennis op peil te houden en nog meer in verbinding te staan met je leerlingen. Zo geef je dagelijks met nog meer plezier en zelfvertrouwen invulling aan het beroep van leraar.

Voortgaande professionalisering
Wij vinden het belangrijk dat leraren, schoolteams en schoolbesturen zich kunnen blijven ontwikkelen en zo het basisonderwijs elke dag een beetje beter te maken. Daarom biedt Hogeschool de Kempel een uitgebreid en praktijkgericht professionaliseringsaanbod aan.

Je kunt bij ons post-hbo-opleidingen, trainingen, events (inspiratiemomenten) en masteropleidingen volgen op het vlak van pedagogiek, persoonlijk leiderschap en vakmanschap. Ook kunnen scholen bij ons terecht voor diverse maatwerkoplossingen voor teams op locatie en voor onderzoek.

Klik hier voor een snel overzicht van alle opleidingen en trainingen. Of kom kennismaken op een onze informatiemomenten. Heb je een gerichte vraag? Laat het ons vooraf weten via professionalisering@kempel.nl. 

Ook bekend als de beste pabo van Nederland
Je kent Hogeschool de Kempel wellicht als hoog aangeschreven pedagogische academie basisonderwijs. We zijn voor de 5e keer op rij uitgeroepen tot de beste pabo van Nederland door de Keuzegids Hbo 2020! Diezelfde kwaliteit mag je van ons verwachten als het gaat om professionalisering, innovatie en onderzoek.


Onze ambitie: samen met jou het basisonderwijs elke dag beter maken

Als onderwijsprofessional ben je de spil van het leren op school. Vooral als je zelf voor de klas staat. Wij willen voor jouw ontwikkeling de spil zijn. Samen met jou willen we het basisonderwijs elke dag beter maken.

Hoe we die ambitie waarmaken?

• Allereerst door je een uitgebreid professionaliseringsprogramma te bieden waarmee jij jezelf, je collega’s en je school verder ontwikkelt. Dit programma komt tot stand in afstemming met het werkveld.

• Door basisscholen en onderwijspartners maatwerkoplossingen te bieden. Denk hierbij aan co-creatie, teamleren en onderzoek. De training voor startende leraren is hier een mooi voorbeeld van: samengesteld in afstemming en samenwerking met het werkveld.

• Door langdurige samenwerkingen aan te gaan met basisscholen en andere partners in het onderwijsveld. Zo zijn we mede-initiatiefnemer van het Opleidingsnetwerk Samen Opleiden. Een netwerk waarin we samen met zeven regionale basisschoolbesturen intensief samenwerken om de kwaliteit van het onderwijs doorlopend te verbeteren.

De Kempel maakt deel uit van de Radiant Lerarenopleidingen. Een landelijk samenwerkingsverband waarin negen hogescholen kennis en krachten bundelen op het gebied van onderwijsontwikkeling en praktijkgericht onderzoek.

We werken samen met collega’s uit het werkveld, maar ook met deskundigen die vanuit hun expertise als vakexpert, auteur of onderzoeker graag onderwijs verzorgen. Ons eigen lectoraat en onderzoekscentrum ondersteunen indien gewenst hierbij.

Le(ra)ren met lef

Wat we van jou vragen is lef, want daar groeit het onderwijs van! Basisscholen worden beter van onderwijsprofessionals die continu hun eigen comfortzone oprekken. Zij ontwikkelen eigenheid, realiseren afstemming en verbinding en blijven voortdurend gericht op ontwikkeling.


Kijk voor ons complete aanbod nascholing en actuele data op de pagina's van deze website.

Heb je vragen, laat het ons weten!

Martine Bouwes

Manager Professionalisering
Hogeschool de Kempel
0492-531999 of professionalisering@kempel.nl