0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Volg onze voltijdopleiding tot
leraar basisonderwijs

Voltijdopleiding pabo


Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdopleiding een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar. 

In de eerste twee jaar volg je een breed oriënterend programma, waarbij je inhoudelijke kennis over de basisschoolvakken koppelt aan de manier waarop je ze overbrengt aan kinderen. Onderwijskundige en pedagogische inzichten ga je uitproberen in de stagepraktijk. Theorie en praktijk zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

In het tweede deel van de opleiding staat je persoonlijke leervraag steeds meer centraal. Je volgt een verdiepend programma en er is ruimte voor een specialisatie op inhoud en leeftijdsgroep. Je sluit de opleiding af met een eindstage en een meesterstuk. Meer lezen over de voltijdopleiding? Bekijk de informatiebrochure

Meelopen


Heb jij interesse in de pabo en wil je weten of De Kempel bij je past? Schrijf je in voor een meeloopdag. Je volgt het dagprogramma samen met een eerstejaarsgroep, die je begeleidt van les tot les, pauzes en andere activiteiten. Een ideale gelegenheid kennis te maken met studeren aan de pabo.

Schrijf je in voor een meeloopdag op de pagina open dagen en meelopen.


 

Onder de groene knop 'toelating vind je meer informatie over toelatingstoetsen en de Kempel-intake.

Toelating Onderwijs Stage


Bijzondere activiteiten

Wij maken werk van jouw persoonlijke groei. In de studie en stage, maar we organiseren ook bijzondere activiteiten, die bijdragen aan de ontwikkeling van je persoonlijke meesterschap. Voorbeelden zijn het introductiekamp, de Erfgoedweek, de kunstweek, de Ardennen-/Eifeltocht, de basisschooltrektocht en andere evenementen. Je gaat ook letterlijk over grenzen in de internationale week of in een buitenlandstage.