Module 2 Computational thinking en programmeren

label Technologie & media
school Training
schedule 2 tot 7 bijeenkomsten

Ben jij geïnteresseerd in digitale geletterdheid en digitale didactiek maar wil je (nog) niet de volledige post-hbo-opleiding Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek volgen komend schooljaar? Schrijf je dan nu in voor een of meer losse modules die onderdeel zijn van deze post-hbo-opleiding. Tijdens deze modules gaan we hands-on aan de slag met digitale geletterdheid. Iedere module bestaat uit 3 bijeenkomsten, vormt een afgerond geheel en wordt afgerond met een certificaat. 

Als cursist sluit je aan bij de groep cursisten die de volledige post-hbo-opleiding Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek volgt. 

Inhoud

In module 2 (3 avonden) richten we ons op computational thinking en programmeren. We bespreken onderwerpen zoals: wat is computational thinking, hoe kun je dit toepassen in je lesontwerp, hoe ziet een goede leerlijn eruit, wat gebeurt er al op school en waar moet nog aandacht aan besteed worden, welke materialen zijn geschikt? Naast het ontwikkelen van je eigen vaardigheden, zullen we ook stilstaan bij de kansen en de valkuilen rondom computational thinking en programmeren.

Het is ook mogelijk om module 1 en module 3 los te volgen. 

 

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent
school Docent

Verdere informatie

Wil je toch liever de volledige post-hbo-opleiding Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek volgen, klik dan hier voor meer informatie. 

Nascholing