Master Passend Meesterschap

label Gedrag & Pedagogiek
school Masteropleiding
schedule Langer dan 12 maanden

Jij weet als geen ander dat onderwijs iedere dag anders is en iets anders vraagt. De samenstelling van je groep is gevarieerd en zorgt soms voor uitdagende situaties. Er wordt dan een beroep gedaan op jouw passend meesterschap. Op het kunnen verzorgen van goed onderwijs voor alle kinderen met respect voor hun eigen unieke kenmerken, mogelijkheden en leerbehoeftes.

Schrijf je direct in

Ontwikkel je inclusieve denken en handelen

Met onze tweejarige master Passend Meesterschap leer je de verschillen en de diversiteit in jouw klas zien, benutten én waarderen. Zo word jij die ‘inclusieve leraar’ die alle kinderen op de juiste manier weet te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen!

Jij staat centraal tijdens de master. Want je leert tijdens de master Passend Meesterschap de beste versie van jou als leraar te worden. Een leerkracht die zich ontwikkelt tot een kritische professional met een krachtige visie op (inclusief) onderwijs en dat afstemt op de mogelijkheden van ieder kind. Met de master maak je vanuit je dagelijkse praktijk een verdiepingsslag in je pedagogische en didactische vaardigheden.

De focus in de opleiding ligt op het omgaan met diversiteit in alledaagse en complexe situaties. Je leert positieve kanten van leerlingen in te zetten en daarmee een rijke leeromgeving voor alle leerlingen te creëren. Ook benut je sterke kanten van collega’s, ouders en externe professionals, gericht op versterking van de leeromgeving en de ontwikkeling van leerlingen. Je ontwikkelt een flexibele en onderzoekende houding én de durf om te handelen volgens eigen kennis en inzicht.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmoment
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

 

Kom in actie

Brochure master Passend Meesterschap

De brochure laat in een oogopslag zien hoe de master is opgebouwd en wat je ermee kunt in de praktijk.

Voorlichtingsmomenten (informatie- en proefstudeeravonden)

Tijdens een (online) voorlichtingsmoment krijg je praktische informatie (denk aan programma, begeleiding, tijdsinvestering en bekostiging).

Webinars inclusie in het onderwijs

De gratis webinars geven een voorproefje van onze master Passend Meesterschap en kunnen zowel afzonderlijk als in een reeks gevolgd worden.

Verdere informatie

In de praktijk
Financiëringsmogelijkheden

 

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de opleidingscoördinator van deze masteropleiding.

school Docent