Uitgaan van diversiteit maakt je onderwijs rijker

label Gedrag & pedagogiek
school Training
schedule 2 tot 7 bijeenkomsten

Deze training wordt schooljaar 2024-2025 niet gegeven. 

Op weg naar inclusiever onderwijs: De verschillen in je klas zijn groot, alle kinderen hebben hun eigen kwaliteiten en uitdagingen. Ben jij nieuwsgierig naar hoe je de diversiteit in jouw groep kunt benutten om je onderwijs rijker te maken?

 

 

Inhoud

Het samen vormen van een gemeenschap waarin iedereen mee mag doen en er mag zijn, dat is hoe wij kijken naar inclusief onderwijs. Niet vanuit het inpassen van leerlingen met beperkingen of problemen, maar vanuit mogelijkheden en kansen voor álle kinderen. In deze training leer je hoe je nog meer kunt uitgaan van diversiteit en zo een nog rijkere leeromgeving kunt creëren voor alle kinderen. Een leeromgeving waarbij we ruimte geven aan de stem van de leerling en waarbij we gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Het positief benutten van diversiteit, het creëren van gelijke kansen op basis van gelijkwaardigheid, daar gaan we mee aan de slag! 

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent

Verdere informatie

De training wordt uitgevoerd door Edith Kipping in combinatie met Janneke Kusters, oud MPM student en nu directrice van Kindcentrum In het hart van het Hout. 

Voor meer informatie over Janneke verwijzen wij je graag door naar haar pagina op LinkedIn. 

Nascholing