0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Registeropleiding Coördinator Rekenen/Wiskunde

Thuis in actuele reken-wiskunde thema’s
Voel je de passie tijdens de reken-wiskundelessen met jouw leerlingen? Ben je nieuwsgierig naar hoe je het reken-wiskunde-onderwijs op jouw school nog mooier en beter kan maken?  Dan is de opleiding tot rekencoördinator echt iets voor jou!

Als rekenencoördinator breng je jouw team in beweging om het reken-wiskunde-onderwijs op een hoger plan te tillen. Je ondersteunt jouw collega’s door het verzorgen van collegiale consultatie en intervisie. En je helpt beleid te ontwikkelen om duurzame verbeteringen te realiseren.

De opleiding is er om jou verder te bekwamen op het gebied van gecijferdheid, vakdidactiek, communicatie en beleid. Dan heb je alles in huis hebt om de leerlingen op jouw school van het mooiste en beste reken-wiskundeonderwijs te kunnen voorzien!

Wat leer je?
Actuele thema’s als digitale leermiddelen, 21st century skills en het loslaten van de methode worden belicht. Naast een stevige basis van vakdidactiek en aandacht voor rekenzwakke en rekensterke kinderen, richt je je aandacht op de ontwikkeling van nieuw rekenbeleid op jouw school. De praktijkopdrachten zullen je vaardigheden op de inhoudelijke thema’s verhogen en je zult steeds meer in je rol als rekencoördinator groeien.

Wat kan ik na deze training in de praktijk?
Met de kennis en vaardigheden die je tijdens deze opleiding opdoet, kun je antwoord geven op de vragen die binnen jouw school leven over het reken-wiskunde-onderwijs:

Gaan we de overstap maken naar een volledig digitale methode?
Hoe komt het toch dat niet alle kinderen de tafels kennen?
Hoe om te gaan met ernstige reken-wiskundeproblemen en dyscalculie?
En hoe dagen we sterke rekenaars uit?
Hoe realiseren we ‘Passende Perspectieven’?

Daarnaast heb je handvatten om de kwaliteit te monitoren en in teamverband ontwikkelingen in gang te zetten.

Waarom zou ik de opleiding bij Hogeschool de Kempel volgen?
Je volgt de opleiding bij docenten van de Kempel: Mat Bos en Mark Sanders. Hogeschool de Kempel zet zich in voor leraren met lef! Leraren die het verschil maken voor kinderen. Ben jij die leraar?

Diploma’s/erkenning
De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en is opgenomen in het Lerarenregister. Je ontvangt na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister.

Contact
Wil jij alles in huis hebben om de leerlingen op jouw school van het mooiste en beste reken-wiskunde-onderwijs te kunnen voorzien? Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Mat Bos m.bos@kempel.nl. Voor overige vragen bij het secretariaat Voortgaande Professionalisering via professionalisering@kempel.nl

Voor praktische informatie klik hier.