0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Leergang Bewegingsonderwijs

Vergroot direct je kans op een baan! LET OP! De subsidie is nog steeds beschikbaar!

Over Leergang Bewegingsonderwijs

Ben je afgestudeerd aan de Pabo en wil je ook bevoegd gymles geven aan groepen drie tot en met acht? Volg dan de de opleiding Bewegingsonderwijs aan De Kempel. Je maakt hierdoor direct meer kans op een baan! Na het succesvol afronden van deze Post HBO opleiding heb jij ook je gymbevoegdheid basisonderwijs op zak. 

In 2020 kunnen groepsleerkrachten nog steeds subsidie krijgen voor de leergang bewegingsonderwijs!


Groepsleerkrachten die de post-initiële leergang bewegingsonderwijs willen volgen, komen in de jaren 2019 en 2020 in aanmerking voor subsidie, ook groepsleerkrachten die in september 2019 met de opleiding willen starten. Een unieke kans op een perfect moment, dus schrijf je nu alvast in. Lees hier meer over de Subsidieregeling post-initiële leergang bewegingsonderwijs


Wil jij starten in september 2020? Schrijf dan snel in!

Benieuwd naar de reden voor inschrijving EN de ervaringen van oud-cursisten?
Bekijk de video hieronder. Dit leer je tijdens de gymopleiding

De opleiding tot vakspecialist bewegingsonderwijs is er om jou beter en met vertrouwen te leren lesgeven. Ook leer je hoe je de gymles op een verantwoorde manier inricht.

Gymlessen

Enthousiaste kinderen: als leerkracht zorg jij ervoor dat ieder kind met plezier en vertrouwen de gymzaal inkomt en de zaal enthousiast weer verlaat.
Gedifferentieerde activiteiten: je hebt oog voor het kind als individu en biedt activiteiten aan voor ieder kind.
Veilige bewegingssituaties: veiligheid tijdens de les staat voorop, waardoor ieder kind zich optimaal ontwikkelt in een rijke beweegomgeving. Je weet wat je moet doen bij welk probleem en hoe je dit aanpakt.
Uitdagen: met jouw passie voor bewegen lukt het je om kinderen nieuwe beweeguitdagingen aan te laten gaan.
Mooie sportervaringen: je hebt oog voor de sportieve talenten van kinderen en helpt ze te groeien en te ontwikkelen. Ieder kind is hierin uniek en heeft een eigen rol en inbreng om mooie sportervaringen op te doen.

School
Hoge kwaliteit: als vakleerkracht bewegingsonderwijs zorg jij ervoor dat het bewegen in en om de school weer op de agenda komt en kwalitatief beter wordt.
Doortastend: je ondersteunt collega’s door een vakwerkplan te maken en komt tot duurzame verbeteringen voor de les bewegingsonderwijs.
Extra ideeën: ook zie je mogelijkheden om naast de gymlessen de kinderen meer in beweging te krijgen, omdat je weet dat voldoende bewegen voor kinderen een must is.

Zo is de opleiding opgebouwd

 

De leergang is opgebouwd uit 3 blokken:

1. Aanbieden van activiteiten
Onderwerpen: lesinhoud, voorbereiden les, reflectie op verschillende groeperingsvormen en andere bewegings-onderwijskundige begrippen. Stage.

2. Begeleiding en hulp
Onderwerpen: begeleiden leerlingen tijdens uitvoeren van bewegingsactiviteiten. Geven van bewegingshulp, kennis van eerste hulp bij sportongevallen. Stage.

3. Maatwerk en visie
(vak)onderwijsconcepten en planning, het ontwerpen van bewegingssituaties, brede zorg en stage.

Elk blok bestaat uit 4 modules theorie en praktijk en 1 module stage. Je werkt tijdens contacturen in het gymnastieklokaal aan een inhoudelijk samenhangend geheel van meerdere modules uit de 3 blokprogramma’s.

Diploma en erkenning

 

De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en is opgenomen in het Lerarenregister. Je ontvangt na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister.

Extra informatie

 

Hieronder vind je nog aanvullende informatie over de gymopleiding (leergang bewegingsonderwijs).
• FAQ: Antwoord op de meest gestelde vragen, zoals het opgeven van voorkeursdagen, de bevoegdheidsregeling en meer.  FAQ bewegingsonderwijs.pdf
• Toetsen: Een overzicht welke kernactiviteiten getentamineerd worden en wat de minimum eisen zijn. Tentaminering en minimum eisen.pdf
Bevoegdheid: Een helder overzicht, opgesteld door de KVLO, wanneer iemand wel en niet bevoegd is om gymles te geven in het basisonderwijs. Bevoegd in het primair onderwijs BEW.pdf


Opleiding bij beste Pabo

De opleiding Vakspecialist Bewegingsonderwijs is de meest populaire opleiding uit ons aanbod. Wij bieden deze leergang al meer dan 10 jaar aan. Honderden leraren haalden hun gymbevoegdheid basisonderwijs bij Hogeschool de Kempel en helpen nu dagelijks kinderen enthousiast te leren bewegen. Niet voor niets zijn we uitgeroepen tot de beste Pabo van Nederland.


LET OP! Bij inschrijving voor blok 1 of blok 2 accepteren wij ook je formulier Verklaring afgestudeerd, waarop staat of je al een blok (1) bewegingsonderwijs behaald hebt.