0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Welke master past bij mij?

Stel, je bent net afgestudeerd van de pabo, maar eigenlijk nog niet uitgestudeerd. Of je bent al 20 jaar werkzaam als leerkracht in het onderwijs en toe aan verdieping, in je werk of in jezelf als persoon. Of misschien wil je je specialiseren in vernieuwingstrajecten op jouw school of wil je als schoolleider een professionele slag maken. Herkenbaar? In dit blog geven we tips en meer informatie over onze masters, zodat het maken van een keuze makkelijker wordt.


Het begint met kritische vragen


Het maken van de juiste keuze voor een opleiding begint bij jezelf. Stel jezelf daarom een paar kritische vragen om helder te krijgen waarom je een vervolgopleiding zou willen doen.

 • Mis ik momenteel bepaalde vaardigheden?
 • Waarom wil ik een master volgen?
 • Welke masters zijn voor mij toegankelijk?
 • Welke vakken of specialisaties vind ik nu boeiend?
 • Waar kan of wil ik nog in doorgroeien?
 • Welke uitdagingen of struikelblokken zie ik momenteel in mijn eigen school?
 • Waar liggen mijn interesses?


Tijdens voorlichtingen, proefstuderen of andere contactmomenten met onze docenten gaan we hier vaak dieper op in.

Verschillende masters: welke past bij jou?


De Kempel biedt twee masteropleidingen aan. We verzorgen deze samen met andere opleidingspartners. Hierdoor bundelen we landelijke expertise.
Dit zijn onze masters:

 

 • Passend Meesterschap
 • Onderwijs & Technologie

Met deze masters kun je je onderscheiden en je profileren als een specialist binnen je team of de school!

 

Passend Meesterschap

Met de master Passend Meesterschap verrijk je kennis op het vlak van inclusie, passend onderwijs, omgaan met gedragsvraagstukken, differentiëren en denken in mogelijkheden. Het is een praktische master waarin de ervaringen uit jouw eigen onderwijspraktijk een belangrijke rol spelen.


Je kunt deze opleiding volgen als je na een aantal jaren gewerkt te hebben een verdieping wil aanbrengen in je vak. Je kunt deze opleiding ook direct na het afstuderen volgen als je een stevige basis wil leggen onder je leraarschap en je onderwijsloopbaan.


Onderwijs & Technologie

De masteropleiding Onderwijs & Technologie bereidt je voor op de expertrol in het toepassen van technologie in het onderwijs. Deze rol kun je vervullen binnen één locatie op school of voor meerdere scholen, opleidingen of vestigingen. Je ontwikkelt een visie op leren, onderwijs en technologie en ontwikkelt zowel theoretische als praktische kennis. Je leert hoe je gepersonaliseerd of gedifferentieerd leren mogelijk maakt met behulp van (adaptieve) leeromgevingen.

Een masteropleiding geeft verdieping!


Welke opleiding het beste bij je past hangt af van een paar punten. Dit hangt af van de loopbaanfase waarin je zit, je rol of functie, maar ook zeker van je motivatie, beschikbare tijd, je wensen en persoonlijke ambitie. Het volgen van een masteropleiding geeft in elk geval veel verdieping en vormt een basis voor je verdere onderwijsloopbaan.

Waarom zou je een master bij ons volgen?


Een Kempel-master is uniek en van meerwaarde omdat:
 • je een (nog) betere onderwijsprofessional en expert in een bepaald domein wordt;
 • je bredere loopbaanmogelijkheden binnen én buiten de schoolorganisatie krijgt;
 • de opleidingen kleinschalig en persoonlijk zijn;
 • de docententeams breed en divers van samenstelling zijn;
 • de leslocatie(s) van ons (en onze partnerscholen) centraal liggen en goed bereikbaar zijn.

Online voorlichting


Spreekt één van deze masters je aan, maar ben je er nog niet uit? Een (online) voorlichting bijwonen of een gesprek met een docent of student helpt bij het maken van je keuze. Tijdens zo’n gesprek gaan we dieper in op de vragen die je hebt over onze masters. Dit helpt je bij het doorlopen van jouw keuzeproces.
Lees meer over de master Passend Meesterschap en meld je aan voor een voorlichting Ontdek meer over de master Onderwijs & Technologie en meld je aan voor een voorlichting