0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Middenmanagement

Ben je ambitieus en werk je als leerkracht in het basisonderwijs? Met de éénjarige opleiding Middenmanagement PO geef je vorm aan jouw visie op leiderschap, verwerf je managementvaardigheden en leer je om mee richting te geven aan schoolontwikkeling.

Ben je ambitieus en werk je als leerkracht in het basisonderwijs? Met de éénjarige opleiding Middenmanagement geef je vorm aan jouw visie op leiderschap, verwerf je managementvaardigheden en leer je om mee richting te geven aan schoolontwikkeling.


Schrijf je direct in


 

Wat leer je?

De opleiding* is opgebouwd uit drie modules met elk een eigen thema.

Module 1: Visie op onderwijs en management
In deze module gaat het over de verschillende opvattingen over leiderschap in de school. Wat zijn jouw eigen opvattingen van leiderschap? Welke gangbare concepten over leiderschap in de school zijn er? Wat zijn de kenmerken van goed leiderschap? Welke leiderschapsstrategieën en leiderschapsstijlen zijn er en hoe moet je deze inzetten?

Module 2: Algemene communicatieve managementvaardigheden
In deze module komen zowel kennis als vaardigheidstrainingen aan de orde. Denk hierbij aan gesprekken met professionals en ouders, actief luisteren, feedback geven, vragen stellen, kritiekgesprek, slechtnieuwsgesprek, evaluatiegesprek en de middenmanager als leider van overlegsituaties.

Module 3: Schoolorganisatie en schoolcultuur
Centrale onderwerpen in deze module zijn structuur en cultuur van een schoolorganisatie. We gaan dieper in op bijvoorbeeld factoren die de cultuur van de organisatie beïnvloeden, organisatieontwikkeling, managen van projecten, financiën, timemanagement en kwaliteitszorg.

 

*De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend 'blended aanbod' in afstemming met deelnemers.Wat kun je ermee in de praktijk?


Na afronding van de opleiding ben je in staat als middenmanager een centrale positie in te nemen tussen meerdere actoren binnen de school. Je onderhoudt relaties met deze actoren: kinderen en hun ouders, leerkrachten, directie en andere middenmanagers en bouwt aan en versterkt goed onderwijs.


Inschrijven


Voor meer informatie en inschrijven verwijzen we je naar de website van Penta Nova.
Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kun je contact opnemen met Léon Dingemans.
leon@creadief.nl
M. 06-34 60 39 40