0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Laat je inspireren door onze opleidingen:
voltijd, deeltijd en challenge program!

De pabo waar je thuis bent!


Met zo’n 800 studenten en 90 medewerkers is De Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo. Door ons relatief kleinschalige karakter voel je je al snel thuis. Iedereen die je hier ontmoet, deelt jouw passie voor lesgeven. Dat schept automatisch een band. Je loopt hier niet verloren. En vooral: je bent hier geen nummer, integendeel. 

Drie opleidingsvarianten


Hogeschool de Kempel heeft drie opleidingsvarianten die je voorbereiden op het leraarschap: de voltijdopleiding, de deeltijdopleiding en het challenge program.

Opleidingen die veel waardering oogsten in de Nationale Studentenenquête (NSE) en de Keuzegids Hbo 2020. De Kempel krijgt veel complimenten over de inhoud van het programma, de betrokkenheid en de kwaliteit van de docenten en de voorbereiding op de beroepspraktijk.


Doorstuderen na de pabo


Na de pabo kun je doorstuderen op De Kempel, want we bieden ook nascholing aan startende en ervaren leraren en we verrichten onderzoek om de kwaliteit van het onderwijs nog verder te verbeteren. Kijk voor de masters, post-hbo-opleidingen en trainingen op onze nascholingspagina.

 

Beste pabo van Nederland 2020


Wat vinden onze studenten van Hogeschool de Kempel? Ook dit jaar geven ze veel complimenten via de Nationale Studenten Enquête (NSE). In de Hbo Keuzegids 2020 zijn we dan ook uitgeroepen tot beste pabo van Nederland, voor het vijfde jaar op rij. Met een totaalscore van 93 punten krijgt De Kempel als enige pabo in Nederland vijf sterren toegekend. Lees het artikel van 5 oktober 2018 jl. in het Eindhovens Dagblad: "De Kempel geeft sturing en motiveert."

 


Als je voor de pabo kiest, moet je gevoel hebben voor kinderen, vind ik. Nu leer ik wat er achter de ontwikkeling van kinderen zit.
Cas Wolters, voltijdopleiding
Fijn dat de stage ook in de lessen terugkomt. Je krijgt bij veel vakken ook de nodige praktische kennis aangereikt.
Geert van der Velden, voltijdopleiding
In het challenge program word ik uitgedaagd om mijn eigen kennis en creativiteit toe te passen. Dit helpt mij om de juf te worden die ik wil zijn!
Lonneke Steenbakkers, Challenge Program