Interactieve ontdekweek voor basisschoolleerlingen

De jaarlijkse Make-IT-week vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 maart 2022. Maar liefst een week lang en in een online variant! 

Onder de noemer ‘Make-IT Challenge-week’ gaan duizenden (!) leerlingen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen in de regio Helmond-De Peel aan de slag met alles wat met ICT & media, wetenschap, technologie en cultuur te maken heeft. Een superinteractieve ontdekweek!

Let’s Make-IT happen!

Hoe werkt het?

Iedere dag wordt er een nieuwe challenge aangeboden via een filmpje. Alle challenges zijn uit te voeren met materialen die op elke school beschikbaar zijn. Je kunt een challenge in een kwartiertje doen, al nodigen challenges ook uit om er meer tijd en creativiteit in te stoppen. Je voert een challenge uit met je klas, in groepjes of in tweetallen; hier ben je als leerkracht helemaal vrij in. Ook vanuit thuis kunnen leerlingen aan de slag met de uitdagingen.

Plaats een foto of filmpje van het resultaat op de dagpadlets (de links hiervoor ontvang je tezijnertijd). Ontdek de volgende ochtend de resultaten van andere scholen en ga aan de slag met de nieuwe challenge! Een week lang iedere dag een challenge: technisch inzicht, creativiteit, muzikaliteit, ontwerpen…er komt van alles aan bod! Een week voor de challenge-week ontvang je een mailtje met de juiste links en informatie om goed van start te kunnen!

Bekijk alle challenges 

Meld je aan