0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Voltijdopleiding pabo

Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdopleiding een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar. 

In het eerste deel van je opleiding volg je een breed oriënterend programma, waarbij theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je ontwikkelt de beroepsvaardigheden, die je nodig hebt als leraar. 

In het tweede deel van de opleiding staat je persoonlijke leervraag steeds meer centraal. Je volgt een verdiepend programma en er is ruimte voor een specialisatie op inhoud en leeftijdsgroep. Je sluit de opleiding af met een eindstage en een meesterstuk.
Stage
Leren op de werkplek is een belangrijk onderdeel van je studie. Vanaf het begin van de opleiding loop je één dag in de week stage. Elk studiejaar zijn er ook enkele weekstages, zodat je meemaakt wat er in een hele week op een basisschool gebeurt. Tijdens de opleiding leer je iedere leeftijdsgroep op de basisschool kennen.

 

Klik hieronder voor meer informatie over toelating tot de voltijdopleiding, het onderwijs en de stage.

Toelating Onderwijs Stage

Bijzondere activiteiten

Wij maken werk van jouw persoonlijke groei. In de studie en stage, maar we organiseren ook bijzondere activiteiten, die bijdragen aan de ontwikkeling van je persoonlijke meesterschap. Voorbeelden zijn het introductiekamp, de Erfgoedweek, de kunstweek, de Ardennen-/Eifeltocht, de basisschooltrektocht en andere evenementen. Je gaat ook letterlijk over grenzen in de internationale week of in een buitenlandstage.