0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Wereldburgerschap

De wereld in jouw klas

Over Wereldburgerschap

Bij ‘wereldburgerschap’ kijk je met kinderen naar hun rol als actieve wereldburger binnen onze steeds internationalere maatschappij. In Nederland leven we met veel verschillende nationaliteiten samen. Zeker in onze Brainportregio.
Het gaat om de houding van de actieve wereldburger. Vragen die je bespreekt zijn: Kun je je verplaatsen in een ander? Kun je vanuit verschillende perspectieven naar onderwerpen kijken? Maar ook: Wie ben ik, wie is de ander en hoe kunnen we elkaar helpen waar nodig?

Om op deze vragen te kunnen reflecteren is kennis en begrip nodig. Hoe mooi is het als we daar van jongs af aan aandacht aan besteden in het onderwijs, zodat we elkaar steeds beter begrijpen en ons kunnen inleven in een ander.

Wat leer je?
Tijdens de training leer je:
- Inzicht te krijgen in wat wereldburgerschap kan inhouden.
- Hoe je wereldburgerschap vorm kunt geven in jouw klas.

Wat kun je in de praktijk na deze training?
Je bent je bewust wat wereldburgerschap inhoudt, hoe je dit thema vorm kunt geven in de groep en wat dit betekent voor jouw rol als leerkracht. We gaan ook praktisch aan de slag, zodat je hiermee de volgende dag al een stap kunt zetten in jouw klas.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor leraren in het basisonderwijs.

Door wie?
Carla Niesink

Training op schoolniveau
Wil je hier met de hele school werk van maken, dan is het ook mogelijk een schoolspecifieke training te volgen van bijvoorbeeld 3 middagen met het hele team. Wensen en mogelijkheden bespreken we graag samen met jou! Neem hiervoor contact op met professionalisering@kempel.nl.