NLP-Practitioner

label Persoonlijk leiderschap
school Post-hbo-opleiding
schedule 10 tot 12 maanden

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Hoe kun je leerlingen en/of collega's meer coachend begeleiden? Dat vraagt om een andere manier van kijken en handelen. In de opleiding Onderwijsspecialist Coaching en Communicatie leer je deze attitude en methodiek. Je wordt opgeleid tot een krachtige en authentieke NLP-coach. 

Naast deze krachtige technieken en inzichten waarmee je aan je zelfbewustzijn, authenticiteit en impact werkt, leer je in de NLP practitioner opleiding vooral ook om andere mensen te coachen. Na deze opleiding kun je coachgesprekken voeren met collega’s en kinderen die een stevige diepgang hebben en waarmee jij anderen in beweging zet.

Inhoud

Wat leer je?

  • Je verdiept je communicatieve en coachingsvaardigheden en integreert deze in je eigen persoonlijkheid.
  • Je leert hoe je met allerlei communicatieve situaties kunt omgaan, in je werk, maar ook privé, en hoe je positieve veranderingen teweeg kunt brengen.
  • Je leert hoe je krachtige coachgesprekken voert vanuit je eigen authenticiteit (het gaat om echtheid in plaats van trucjes) met behulp van een rugzak vol interventies, modellen en technieken. 

Wat mis je als je de NLP practitioner opleiding niet volgt?
Als je deze opleiding niet volgt, zal je huidige manier van communiceren hetzelfde blijven. Wil je echt wat anders, dan is deze opleiding een schatkaart naar verandering, empowerment en persoonlijke impact. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
Het programma van de NLP practitioner opleiding bevat een afwisseling van:

  • casuïstiek van deelnemers
  • theorie die voortkomt uit de cases
  • demonstraties
  • oefeningen
  • reflecties
  • energizers’ en ‘breakstates’

In de praktijk

Aan het einde van de NLP practitioner opleiding ben je in staat om jezelf, je collega’s en ook kinderen in je eventuele onderwijsgroep op een constructieve wijze te coachen. Daarnaast kun je collega’s en anderen inspireren via workshops over krachtige communicatie.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering
Extra informatie

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent
school Docent

Verdere informatie

Waarom zou ik de NLP practitioner opleiding volgen bij Hogeschool de Kempel?
NLP-opleidingen worden op vele plekken in Nederland aangeboden. Bij deze training wordt het basisprogramma voor de NLP-practitioner uitgebreid met concepten uit de Transactionele Analyse. Dit gecombineerd met elementen uit systemisch werk met vertalingen naar allerlei relevante professionele contexten, zowel binnen als buiten het onderwijs. De toegankelijkheid voor deelnemers buiten het onderwijs blijft daarmee overeind. Er zijn voortdurend twee trainers aanwezig die veel oog, oor en gevoel hebben voor de groepsdynamiek en jouw persoonlijke transformatie.

Schoolleiders kunnen de NLP practitioner opleiding laten meetellen voor hun herregistratie voor 100 punten. Het aanbod wordt gecertificeerd voor het thema Persoonlijk Leiderschap.

Studie-investering per opleiding/training (SBU)
Per opleiding/training vermelden wij de uren die je hiermee gedurende de opleiding/training gemiddeld bezig zult zijn. Deze uren bestaan uit: contacturen ('les'), voorbereidingstijd (doornemen van de lesstof, lezen van artikelen over specifieke onderwerpen, werken aan opdrachten), tussentijdse afstemming met cursisten bij werken in leerteams, werken aan je eindopdracht/werkstuk, oefenen, overleg hierover op je school/werkplek etc. Wij geven hier een reëel beeld van, zodat je vooraf goed weet wat je te wachten staat tijdens de opleiding/training. Wij adviseren je hierover vooraf met je leidinggevende in gesprek te gaan.

Contact
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Adri van den Brand via a.brand@kempel.nl 

Nascholing