CLIL als kers op de vvto-taart

label Internationalisering
school Teamtraining
schedule 2 tot 7 bijeenkomsten

CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning waarbij een bepaald thema / schoolvak in het Engels wordt aangeboden. De leerlingen leren dus tegelijkertijd Engels én vakinhoud. Wanneer een basisschool Engels structureel vanaf groep 1 aanbiedt, kan CLIL een geweldige manier zijn om de lestijd voor Engels te verruimen en zo een hoger uitstroomniveau te behalen.        

Inhoud

CLIL motiveert leerlingen omdat ze Engels leren in een betekenisvolle context en ze beter leren communiceren in het Engels! De invoer van CLIL vraagt om extra aandacht en begeleiding van de leerkrachten, maar als je met “light CLIL” begint, is het gemakkelijker dan je denkt.

In de praktijk

In deze korte teamtraining leer je wat CLIL inhoudt en op welke manieren jouw school er vorm aan kan geven. Er wordt met voorbeelden van light, medium en real CLIL gewerkt en je gaat zelf een CLIL project of lessenserie naar keuze ontwerpen.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent
school Docent

Verdere informatie

Kostenindicatie

€ 2.495 voor 3 bijeenkomsten

Inclusief voorbereiding, uitvoering en afstemming vooraf via Teams met de contactpersoon binnen de school in verband met specifieke wensen 

Exclusief reiskosten/-tijd op basis van maximaal 18 personen 

Overige

De bijeenkomsten worden in overleg met de betreffende school, bij voorkeur tijdig, ingepland. Regelmatig wordt een deel van een studiedag hiervoor ingezet. 

Vanuit de Brainport-regio zijn subsidiemogelijkheden voor deskundigheidsbevordering, mits de aanvraag hiervoor reeds is ingediend vanuit een school/bestuur bij Brainport. 

Nascholing