0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Verkorte deeltijd-pabo

Wil jij in 2,5 tot 3 jaar leraar basisonderwijs worden? Je studie combineren met een baan of zorgtaken? Je bent toelaatbaar als je een hbo- of wo-bacheloropleiding afgerond hebt. De deeltijdopleiding sluit aan bij de wensen en behoeften van studenten die beschikken over een hbo- of wo-denkniveau.

Als je geen hbo- of wo-achtergrond hebt, maar wel beschikt over een vwo-diploma, hbo- of wo-propedeuse, dan kom je in aanmerking voor een toelatingsassessment. Bekijk hier het stroomschema van de toelatingsprocedure voor het studiejaar 2019-2020. Studenten met een havo- of mbo-diploma kunnen geen deeltijdopleiding op De Kempel volgen.

Stage

Leraar word je vooral in de praktijk. Vanaf de start van de deeltijdopleiding loop je stage op een basisschool. In het tweede en derde jaar kun je onder voorwaarden ook op een school voor speciaal (basis)onderwijs stage te lopen. De stagedagen kun je in overleg met je mentor van de basisschool plannen: je kiest zelf een vaste dag in de week. Je kunt kiezen voor een maandag, dinsdag of donderdag.

 

Klik hieronder voor meer informatie over de toelating tot de voltijdopleiding, het onderwijs en de stage.

Toelating Onderwijs Stage

Kijk op de pagina Starten voor informatie over boekenlijsten, wettelijk collegegeld/instellingsgeld, studiekosten, vakantierooster en open dagen.

Meelopen

Voldoe jij aan de eisen en heb jij interesse om te starten met de verkorte deeltijdopleiding? Op een meeloopavond krijg je een goede indruk van het onderwijs en maak je kennis met huidige studenten. Neem contact op met Yolanda Konincks voor vragen of aanmelding voor een meeloopavond: y.konincks@kempel.nl.