0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Sturen op Autonomie

Wil jij een fundamentele bijdrage leveren aan je eigen autonomie EN die van volwassenen en kinderen? Ervaar meer balans in jezelf en in de groepen waarmee je werkt!

Deze opleiding is bedoeld voor collega’s uit het onderwijs die een fundamentele bijdrage willen leveren aan hun eigen autonomie en die van kinderen en volwassenen.
Het resultaat is dat je meer balans in jezelf ervaart én in de groep(en) waarmee je werkt. Zo krijg je meer grip op groep, groei en grenzen.

De opleiding is gebaseerd op concepten uit de Transactionele analyse (TA), een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstheorie met als doel volledige autonomie ontwikkelen bij mensen van alle leeftijden: jong én oud. De TA is uitgegroeid met volwaardige toepassingen in onderwijs, organisatie en coaching. Je zult versteld staan van hoe snel je deze concepten doorgrondt en hoe snel je ze morgen al kunt toepassen in jouw werk!

Wie geven de opleiding?
Adri van den Brand en Henk van Mil

Waarom zou ik deze opleiding willen volgen?
Deze opleiding is voor jou van belang als je meer grip wilt krijgen op:
• de groep(en) waarmee je werkt;
• de groei van jezelf én die van anderen, kinderen of volwassenen; 
• het bewaken van de grenzen van jezelf en die van anderen;
• je eigen autonomie en die van anderen.

Wat mis je als je deze opleiding niet volgt?
Als je deze opleiding niet volgt, ontneem je jezelf de kans om in situaties van stress of gewoontegedrag nog meer vanuit autonome keuzes te kunnen en zullen handelen.

Hoe ziet de opleiding eruit?
Het programma bestaat uit 8 woensdagen van 09.00 – 16.00 uur.

De inhoud bestaat uit krachtige concepten uit de Transactionele Analyse (TA) die vertaald zijn voor collega’s uit het onderwijs.
Je leert hoe de TA naar autonomie kijkt, uit welke eigenschappen autonomie bestaat en hoe je deze eigenschappen met elkaar in balans kunt brengen; zo stuur je je eigen autonomie en kun je sturen op autonomie van anderen, bijvoorbeeld collega’s en kinderen. 
Je leert vanuit welke egoposities je communiceert en hoe anderen dat doen. 
Je leert ‘transacties’ (communicatieboodschappen) tussen jou en anderen te doorgronden en welke transacties effectief zijn en welke niet. 
Je leert levensposities herkennen (zoals ‘ik ben ok, jij bent ok’) en hoe je jezelf en anderen in een krachtige levenspositie kunt zetten.
Je leert hoe mensen reageren vanuit hun levensscript, tot welke problemen dit kan leiden in de groep en hoe je deze kunt aanpakken. 
Je leert intrapersoonlijke en interpersoonlijke grenzen herkennen en verstevigen.
Je leert omgaan met passiviteit en miskenning.
Je leert Spel in de dramadriehoek herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan.

Wat kan ik na deze opleiding?
Met deze opleiding stimuleer je je eigen groei en die van anderen naar meer autonomie. In de TA bestaat autonomie uit een samenspel van spontaniteit, intimiteit, bewustzijn, compassie, eigenaarschap en integriteit. Of je nu met kinderen werkt of met volwassenen, deze krachtige concepten brengen je gegarandeerd stappen verder. Je krijgt hierdoor meer grip op groep, groei en grenzen.

Waarom zou ik deze opleiding volgen bij de Kempel en niet ergens anders?
- Wij zijn uniek in het aanbieden van deze training, specifiek vertaald voor het onderwijs!
- Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 6e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Wie kan mij nog meer vertellen over deze opleiding?
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Adri van den Brand, docent, a.brand@kempel.nl, 06-23822477 of Henk van Mil, docent, h.mil@kempel.nl. Voor overige vragen kun je terecht bij het secretariaat via nascholing@kempel.nl

Voor praktische informatie klik hier.

 

*De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend "blended aanbod" in afstemming met deelnemers.