Schoolleider Basisbekwaam

label Persoonlijk leiderschap
school Post-hbo-opleiding
schedule 10 tot 12 maanden

Let op: deze opleiding start in september 2024 in de regio Maastricht / Sittard / Roermond / Helmond. 

In de eenjarige opleiding Schoolleider Basisbekwaam leer je op basisbekwaam niveau (adjunct-directeur, teamleider, bouwcoördinator) leiding te geven aan scholen in het po, vo en mbo. De opleiding is gebaseerd op de beroepsstandaard van het schoolleidersregister.

 

 

Inhoud

De opleiding is opgebouwd vanuit twee leerlijnen:

  1. De thematische lijn In de thematische lijn wordt de inhoud van de opleiding vormgegeven. In deze lijn is onderszoeksmatig leiderschap geïntegreerd. De theorie over leiderschap in de breedste zin komt aan de orde.

  2. De persoonlijke lijn In deze lijn staat de persoonlijke ontwikkeling van jou als student centraal in relatie tot de schoolleiderscompetenties. In het programma is er een constante wisselwerking tussen de verschillende leerlijnen. Voor wie? De opleiding is bedoeld voor (toekomstige) schoolleiders uit het primair onderwijs. Om te worden toegelaten is een leidinggevende rol in de school vereist.
  3. Deze opleiding is in 3 varianten beschikbaar (regulier, blended en verkort).

In de praktijk

De opleiding is gebaseerd op de beroepsstandaard van het schoolleidersregister. 

Bekijk hier onze brochure!

Ons docententeam bestaat uit Leon Dingemans (leon@creadief.nl) en Kuijntje de Wit.  

Leon neemt brede kennis en ervaring mee vanuit onder andere het voortgezet onderwijs en zijn jarenlange inzet als trainer. Kuintje neemt ervaring uit een gevarieerde onderwijsloopbaan mee. Ze was leerkracht, bovenschools beleidsadviseur onderwijs en kwaliteit en adjunct-directeur.

 

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent

Verdere informatie

Voor uitgebreide informatie over deze opleiding en inschrijven verwijzen we je naar de website van Penta Nova.  Penta Nova is een samenwerkingsverband van 7 hogescholen: Christelijke Hogeschool Ede, Driestar Hogeschool, Hogeschool Inholland, Hogeschool Viaa, Marnix Academie en Hogeschool de Kempel. 

Penta Nova, Academie voor schoolleiderschap, maakt gebruik van elkaars kennis en kracht om jou het beste te bieden. Leiderschapsontwikkeling, onderzoek doen via ons Lectoraat en persoonlijke groei vormen dé kern in onze opleidingen.  

Voorlichtingen:

16 mei 2024, 19.30 uur online voorlichting. Schrijf je in via de website van PentaNova

Je rondt de opleiding Schoolleider Basisbekwaam af met drie toetsen. Bij een positieve afronding ontvang je het diploma Schoolleider Basisbekwaam van Penta Nova. Met dit diploma kun je je registreren als adjunct-directeur bij het Schoolleidersregister PO (SRPO). 

Ben je momenteel nog niet werkzaam in het onderwijs, maar wil je de overstap gaan maken? Bekijk dan hier de mogelijkheden die er voor jou zijn. Je werkgever kan hiervoor subsidie aanvragen. 

 

 

 

Nascholing