Meertalige kleuters - train de trainer

label Internationalisering
school Training
schedule Eenmalig

Stromen er steeds meer meertalige kleuters in op je school of binnen je bestuur? Heb jij je verdiept in deze doelgroep en wil je je (onderbouw)team meenemen in jouw visie op het onderwijs aan meertalige kleuters? Dan is deze train-de-trainer misschien wel iets voor jou!  

 

Inhoud

In deze training van één dag leer je hoe je jouw collega's kunt enthousiasmeren om meer te doen aan spel en meertaligheid bij nieuwkomers in de kleuterklas. We gaan vooral in op je trainingsvaardigheden en de opbouw van de teamtraining. Je ontvangt een kant-en-klare training met PowerPoints en werkvormen waarmee je jouw collega's kunt bijscholen. Hiermee kun je vervolgens zelf met je team mee aan de slag. 

De materialen die je als trainer ontvangt zijn gebaseerd op het model van de krachtige taalleeromgeving zoals ontwikkeld door Carolien Frijns

In de praktijk

Voor wie?  

Van deelnemers verwachten we een basiskennis meertaligheid, NT2 en jonge kind. Heb je die niet, dan verwijzen we je graag naar de training meertalige kleuters en de post-HBO-opleiding Specialist Nieuwkomersonderwijs.

Personen met de volgende functies en voorkennis komen o.a. in aanmerking voor deze train-de-trainerversie:

-          (Bovenschools) NT2-specialisten

-          Taalcoördinatoren

-          Mensen die de training Meertalige kleuters hebben gevolgd

-          Mensen die een post-HBO-opleiding Specialist Nieuwkomersonderwijs, Taalcoördinator of Specialist Jonge Kind hebben afgerond

-          Leerkrachten van een taalklas die zich hebben verdiept in de theorie rond nieuwkomersonderwijs

-          Onderwijsadviseurs met kennis van taalonderwijs en het jonge kind

Let op: Dit is geen inhoudelijk theoretische training. We gaan ervan uit dat je de basiskennis over meertaligheid al hebt.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent
school Docent
Nascholing