Educatieve reis naar Polen

label Internationalisering
school Inspiratie
schedule Eenmalig

Polen: burgerschap, geschiedenis en onderwijs

Eerdere deelnemers geven aan dat een reis naar Polen een echte levenservaring is. Wil jij je verdiepen in concrete thema’s van wereldburgerschap? Wil jij onderwijs over de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog krachtiger vormgeven? Wil je de wereld om ons heen én de leefwereld van Poolse kinderen beter begrijpen? Ga mee met ons op deze reis in gezelschap van (onderwijs)professionals en kom gegarandeerd als een rijker mens terug.

Meer informatie over deze reis vind je in de presentatie. 

Inhoud

Wat kun je verwachten?

We maken kennis met Krakau als het oogstrelend en tragische decor van de geschiedenis van Polen. We bezoeken verschillende stadsdelen en interessante plekken, van de historische binnenstad tot de Joodse wijk, het Getto en de fabriek van Oskar Schindler. De reis bouwt op naar een bezoek aan Auschwitz.

In de praktijk

Wat leer je?

Door Polen te leren kennen en de Holocaust te confronteren, doen we niet alleen historische inzichten op, maar ook inzichten over de waarde van vrijheid en democratie. Je verzamelt anekdotes, die je direct in jouw praktijk kunt inzetten om jouw burgerschap(onderwijs) naar een nieuw niveau te tillen.

Je reist onder de bezielde begeleiding van Bouke van Laarhoven, opleidingsdocent geschiedenis en onderzoeker Holocausteducatie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens een kennismakingsbijeenkomst wordt het programma gedeeld en in overleg aangepast aan de groepswensen.  

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent

Verdere informatie

Voor eventuele subsidie-mogelijkheden verwijzen we je graag naar https://www.nuffic.nl/onderwerpen/beurzen-en-subsidies 

 

Nascholing