0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Veerkracht voor de leerkracht

Vergroot je persoonlijk leiderschap als leraar
Het beroep van leerkracht is een prachtig vak dat je bewust gekozen hebt. Tegelijkertijd is het een beroep dat veel van je vraagt. Of je nu pas gestart bent of al langer in het vak zit, je bent altijd op zoek naar een gezonde werkdruk.

Herken jij dit?

De moeder van Sanne wil je spreken en staat bij de deur van het klaslokaal. Je ziet Koen voorbijlopen in de gang en je gedachten gaan naar het verslag over hem dat je beloofd hebt aan de Intern Begeleider. En ’s avonds blijf je maar denken aan hoe je Liv kunt helpen met haar onzekerheid en het komend weekend moet je echt beginnen aan het schrijven van de rapporten...


Ben jij ook zo hard aan het werk? En zoek je ook naar de balans? Hoe kun jij vanuit veerkracht invulling geven aan het onderwijs van vandaag en plezier blijven ervaren in je werk?


Dit opleidingstraject geeft je handvatten om de balans te herstellen en meer ontspannen in je werk en leven te staan. Het traject bestaat uit drie dagen waarin je vanuit jouw eigen casus in kleine groepen oefent met de aangereikte theorie en hulpmiddelen.

Dag 1 (H)erken jezelf!
Tijdens de eerste dag krijg je meer inzicht in hoe je professionele en persoonlijke identiteit voortdurend op elkaar inspelen. Welke patronen zijn zichtbaar in je communicatie en je gedrag? Welke kwaliteiten benut je en hoe kun je deze uitbreiden?

Dag 2: (H)erken je belasting en kracht
Je gaat aan de slag met het herkennen van je energiebalans. Wat geeft je stress en waarvan krijg je energie? Hoe stel je prioriteiten in je werk en hoe ga je om met je grenzen?

Dag 3 : Aan de slag met veerkracht
Vanuit de nieuwe inzichten ga je aan de slag met interventies die je veerkracht vergroten. Je leert hoe je met een open mind je passie en eigen wil aanspreekt, hoe je keuzes kunt maken en effectiever kunt werken. En je leert vooral hoe je jezelf oké houdt.

Hogeschool de Kempel
Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 6e jaar op rij de beste pabo van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Wie kan mij nog meer vertellen over deze training?
De training wordt verzorgd Helga van de Ven (h.ven@kempel.nl) en Marja Wijnen (m.wijnen@kempel.nl). Beide trainers hebben een ruime ervaring als opleider en trainer. Helga heeft haar sporen verdiend als taalspecialist, coach en innovatiedeskundige. Marja heeft teams begeleid in het verbeteren van de zelfregulatie van kinderen. Daarnaast heeft zij ruime ervaring in het coachen van leraren. Recent heeft zij de driejarige opleiding Transactionele Analyse afgerond. 

Voor jouw gemak hebben we alle praktische informatie van onze opleidingen op een rijtje gezet.

Deze training is ook geschikt voor maatwerk op locatie. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden door te bellen met het secretariaat Professionalisering via 0492 531 999.

Deze training start in de herfst 2020 helaas niet. Schrijf alvast in voor de voorjaar.