0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Teams in beweging

NIEUW! Vakbekwaam teamcoach

Over Teams in beweging

Binnen het schoolteam inspireer je collega’s en wil je graag dat groepen waar jij deel van uitmaakt in beweging blijven. Je gaat regelmatig met collega’s in gesprek over hun rol binnen het team en je bent geïnteresseerd in groepsprocessen. Herkenbaar?
Belangrijke pijlers binnen een team zijn interactie, samenwerken en van en met elkaar leren. Overal waar samengewerkt wordt, ontstaan boeiende processen. Deze processen hebben te maken met verschillende aspecten, zoals veiligheid en vertrouwen, de manier van communiceren en het geven en ontvangen van feedback. Het is belangrijk dat een team helder heeft waar hun krachten liggen en op welke punten ze zich als team nog kunnen ontwikkelen.
De training “teams in beweging” is er om jou verder te bekwamen als teamcoach. We dagen je tijdens de opleiding uit om je coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. Je gaat onderzoeken welke vaardigheden en interventies bijdragen aan het begeleiden van een groep.

De training Teams in beweging is bedoeld voor:

Mensen met een coördinerende taak, zoals bouwcoördinator, locatieleiders en (adjunct)directeuren.

Wat leer je?
Tijdens deze meerdaagse training leer je hoe je gedegen analyses kunt maken van het ontwikkelniveau van een groep , hoe je (leer)behoeften van een groep omzet in haalbare doelen, welke interventies bijdragen aan het creëren van flow en autonomie binnen het team en op welke manier je dit proces als teamcoach kunt begeleiden. Je krijgt zicht op je eigen vaardigheden als teamcoach en je leert hoe je deze verder kunt ontwikkelen en benutten.

Tijdens de training doorloop je samen met je medecursisten de verschillende fasen van groepsontwikkeling, waardoor je de theoretische concepten ervaart en kan vertalen naar de praktijk.

De training in het kort:
• Jouw rol als coach; missie, passie en visie
• Verschillende fasen van groepsontwikkeling
• Systemen binnen een team
• Coachingsstrategieën en interventies
• Ik als teamcoach; vaardigheden en ambities

Wat kan ik na deze training in de praktijk?
Teamcoaching is een verrijkende aanvulling voor iedereen die groepen begeleidt. Het biedt je nieuwe inzichten in het functioneren van teams en de wijze waarop je dit functioneren kunt verbeteren. Met de kennis die je opdoet en de vaardigheden die je ontwikkelt, kun je direct aan de slag op school. Als teamcoach kun je een groep in beweging krijgen en ben je in staat om met jouw kennis, vaardigheden en coachende houding ook collega’s mee te nemen in deze ontwikkeling.

Hogeschool De Kempel
Je volgt deze training bij Hogeschool de Kempel, voor het 5e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Contact
Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Nikky Bergmans (n.bergmans@kempel.nl) of Mark Sanders (m.sanders@kempel.nl). Voor overige vragen bij het secretariaat Voortgaande Professionalisering via professionalisering@kempel.nl

Voor praktische informatie klik hier.