0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Teams in beweging: vakbekwaam teamcoach

Over

Binnen het schoolteam inspireer je collega’s en wil je graag dat groepen waar jij deel van uitmaakt in beweging blijven. Je gaat regelmatig met collega’s in gesprek over hun rol binnen het team en je bent geïnteresseerd in groepsprocessen. Herkenbaar?
De training Teams in beweging is er om jou te bekwamen als teamcoach. We dagen je uit om je coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. Je gaat onderzoeken welke vaardigheden en interventies bijdragen aan het begeleiden van een team.

Overal waar samengewerkt wordt, ontstaan boeiende processen. Deze processen hebben te maken met aspecten als veiligheid en vertrouwen, de manier van communiceren en het geven en ontvangen van feedback. Het is belangrijk dat een team helder heeft waar ieders krachten liggen en op welke punten het team als geheel zich nog kan ontwikkelen.

De training “teams in beweging” is er om jou verder te bekwamen als teamcoach. We dagen je tijdens de opleiding uit om je coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. Je gaat onderzoeken welke vaardigheden en interventies bijdragen aan het begeleiden van een groep.

Wat leer je?
Tijdens deze training leer je hoe je gedegen analyses kunt maken van het ontwikkelniveau van een team, hoe je (leer)behoeften omzet in haalbare doelen, welke interventies bijdragen aan het creëren van flow en autonomie binnen het team en op welke manier je dit proces als teamcoach kunt begeleiden. Je krijgt zicht op je eigen vaardigheden als teamcoach en je leert hoe je deze verder kunt ontwikkelen en benutten.

Tijdens de training doorloop je samen met je medecursisten de verschillende fasen van groepsontwikkeling, waardoor je de theoretische concepten ervaart en kan vertalen naar de praktijk.

In de training gaan we in op:

* Jouw rol als coach; missie, passie en visie

* Verschillende fasen van groepsontwikkeling

* Systemen binnen een team

* Coachingsstrategieën en interventies

* Jij als teamcoach: vaardigheden en ambities

Doelgroep:

Mensen met een coördinerende taak, zoals bouwcoördinator, locatieleiders en (adjunct)directeuren.

Wat kan ik na deze training in de praktijk?

De training biedt je nieuwe inzichten in het functioneren van teams en de wijze waarop jij dit functioneren kunt verbeteren. Met de kennis en vaardigheden uit de training kun je direct aan de slag op school. Als teamcoach ben je met jouw kennis, vaardigheden en coachende houding in staat om collega’s mee te nemen in de ontwikkeling van het team.

Hogeschool de Kempel
Je volgt deze training bij Hogeschool de Kempel, voor het 3e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Contact
Wil je de teamcoach worden die bijdraagt aan de ontwikkeling van het team op jouw school? Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Mark Sanders, docent, m.sanders@kempel.nl of Nikky Bergmans, n.bergmans@kempel.nl

Voor overige vragen bij het secretariaat voortgaande professionalisering via professionalisering@kempel.nl

Docenten Mark Sanders Nikky Bergmans

Aantal bijeenkomsten: 6