0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Stralen in autonomie

Vervolg op Sturen op Autonomie. Klaar om een volgende stap te zetten in je eigen autonomie en die van kinderen en volwassenen?

Deze opleiding is bedoeld voor collega’s uit het onderwijs die de training Sturen op Autonomie of onze NLP Master Practitioner hebben gevolgd en een volgende stap willen zetten in hun eigen autonomie en die van kinderen en volwassenen.
De training is gebaseerd op concepten uit de Transactionele analyse (TA), een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstheorie met als doel volledige autonomie te ontwikkelen bij mensen van alle leeftijden: jong én oud. De TA is uitgegroeid met volwaardige toepassingen in onderwijs, organisatie en coaching. In deze training staan concepten uit de educational Transactional Analysis centraal, die toegepast worden op de eigen praktijkvoorbeelden van deelnemers.

Wie geven de opleiding?
Adri van den Brand en Henk van Mil

“Wij staan voor een tastbare en direct toepasbare vertaling van de TA-concepten naar handelen in het onderwijsveld en daarbuiten. Hierbij gaan we diepgaand in op casuïstiek van de deelnemer”.

Waarom zou ik deze opleiding willen volgen?
Deze training is voor jou van belang als je enthousiast bent over de Transactionele Analyse en als je nog meer TA wilt toepassen in je werk en voor jezelf. Je wilt je verbreden (via andere TA-concepten) én verdiepen (door bekende TA-onderdelen te integreren).

Wat mis je als je deze opleiding niet volgt?
Als je deze training niet volgt, ontneem je jezelf de kans om werkelijk te stralen in autonomie. Of je nu met kinderen werkt of met volwassenen, deze krachtige concepten brengen je gegarandeerd stappen verder. Je krijgt hierdoor meer grip op groep, groei en grenzen.

Hoe ziet de training eruit?
Het trainingsprogramma bestaat uit 7 bijeenkomsten van 09.00 – 16.00 uur.

De inhoud bestaat uit krachtige concepten uit de Transactionele Analyse (TA) die vertaald zijn voor collega’s uit het onderwijs.
Je leert hoe de TA naar autonomie kijkt, uit welke eigenschappen autonomie bestaat en hoe je deze eigenschappen met elkaar in balans kunt brengen; zo stuur je je eigen autonomie en kun je sturen op autonomie van anderen, bijvoorbeeld collega’s en kinderen.
Je leert hoe egoposities zich ontwikkelen, wanneer pathologie ontstaat en hoe je hierop inspeelt in je werk.
Je leert hoe je met ‘functional fluency’ (het model van ego-toestanden toegepast voor het onderwijs) werkt.
Je leert meer soorten transacties herkennen en gebruiken in je werk.
Je leert hoe overdracht en tegenoverdracht de professionele relatie beïnvloeden en hoe je hiermee omgaat.
Je leert hoe je contracten en non-contracten gebruikt in je werk.
Je verdiept je in script via de scriptmatrix, het scriptproces en het miniscript.
Je leert omgaan met passiviteit en miskenning.
Je leert het permissiewiel en hoe je dit kunt gebruiken in je werk.
Je leert de TA-kijk op groepen en groepsdynamiek.

Het programma bevat een afwisseling van casuïstiek van deelnemers, praktijkgerichte theorie, demonstraties, veel oefensessies met reflecties, transformatieve breakstates, persoonlijke en groepsgerichte feedback.

Wat is het resultaat? Wat kan ik na deze opleiding?
Met deze opleiding werk je verder aan je eigen groei en die van anderen naar meer autonomie. In de TA bestaat autonomie uit een samenspel van spontaniteit, intimiteit, bewustzijn, compassie, eigenaarschap en integriteit. Je krijgt nog meer grip op je eigen scriptthema’s die je autonomie in de weg staan. Hierdoor heb je concrete tools om de autonomie van kinderen en/of collega’s fundamenteel te bevorderen.

Waarom zou ik deze opleiding volgen bij de Kempel?
- Wij zijn uniek in het aanbieden van deze opleiding, specifiek vertaald voor het onderwijs!
- Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 5e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Reactie oud-deelnemer

 

KLIK EN LEES HIER

 

het gedicht van Ilse van Houts/Stichting Prodas over de training Stralen in autonomie. 

Contact
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Adri van den Brand, docent, a.brand@kempel.nl, 06-23822477 of Henk van Mil, docent, h.mil@kempel.nl. Voor overige vragen kun je terecht bij het secretariaat via nascholing@kempel.nl
Voor praktische informatie klik hier.

 

*De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend "blended aanbod" in afstemming met deelnemers.