0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Startende leraar

NIEUW! Vergroot je persoonlijk leiderschap als leerkracht!

Over Startende leraar

Wanneer je net bent gestart als leraar, wil je graag met passie en betrokkenheid je dagelijkse handelen vormgeven. Spanningen die je als starter ervaart, zorgen echter voor onzekerheid over je handelingsbekwaamheid. Je nieuwe baan voelt dan vooral als hard werken.
Herken je dit?
Ouders staan aan de deur van je klaslokaal. De moeder van Sanne wil je weer spreken. Je ziet Koen voorbijlopen in de gang en je gedachten gaan naar het verslag over hem dat je beloofd hebt aan de Intern Begeleider. Morgen moeten de toetsresultaten ingevoerd zijn, omdat er een leerlingbespreking is. Je herinnert je dat je nog kopietjes moet maken voor de les van vandaag. Maar als de kinderen met veel energie de klas in rennen, begroet je ze met een stralende lach....

Ben jij ook zo hard aan het werk? Hoe kun jij vanuit persoonlijk leiderschap invulling geven aan het onderwijs van vandaag en plezier blijven ervaren in je werk?

Dit opleidingstraject geeft hiervoor handvatten en bestaat uit twee delen.

DEEL 1: Vergroot je persoonlijk leiderschap door inzichten    Tweedaagse (2,5 dag)

Tijdens het eerste deel krijg je meer inzicht in hoe je professionele en persoonlijke identiteit voortdurend op elkaar inspelen. Welke patronen zijn zichtbaar in je communicatiestijl en waarom kiesje daarvoor? Welke kwaliteiten benut je en hoe kan je deze uitbreiden?

DEEL 2: Aan de slag met persoonlijk leiderschap    3 bijeenkomsten 3 uur

Vanuit de nieuwe inzichten uit het eerste deel ga je aan de slag met interventies die je persoonlijk leiderschap vergroten. Je werkt met casuïstiek uit je eigen praktijk en de drie verschillende doelgroepen (kinderen, collega’s en ouders) komen in gelijke mate aan bod.

Tijdens het tweede deel leer je hoe je:
• communiceert vanuit effectieve communicatiestijlen;
• vanuit verschillende ego-posities kunt denken en handelen;
• (on)voorwaardelijk feedback geeft en positieve en negatieve feedback formuleert op een wijze waarmee je jezelf en de ander OK houdt;
• keuzes kunt maken in tijdstructurering;
• kunt contracteren op verschillende niveaus waardoor je effectiever werkt;
• met een open mind je passie en eigen wil aanspreekt.

Programma op hoofdlijnen (de 2,5 daagse start vindt in oktober/november plaats)
Dag 1: 9.00 - 22.00 u (incl. diner, avondprogramma en overnachting, locatie is nog niet bekend)
Dag 2: start met ontbijt, aan de slag vanaf 9.00 u - 16.30 u einde 

De vervolgbijeenkomsten van telkens 3 uur vinden plaats in januari, februari en maart. 

Tijdens het traject werk je aan je persoonlijke doelen. Als afsluiting van het opleidingstraject wissel je in de groep uit wat je persoonlijke leerwinst is en hoe je je persoonlijk leiderschap in de praktijk verder gaat vormgeven.

Hogeschool De Kempel
Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 5e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Wie kan mij nog meer vertellen over deze training?
De training wordt verzorgd Helga van de Ven h.ven@kempel.nl en Marja Wijnen m.wijnen@kempel.nl. Beide trainers hebben een ruime ervaring als opleider en trainer. Helga heeft haar sporen verdiend als taalspecialist, coach en innovatiedeskundige. Marja heeft teams begeleid in het verbeteren van de zelfregulatie van kinderen. Daarnaast heeft zij ruime ervaring in het coachen van leraren. Recent heeft zij de 3-jarige opleiding Transactionele Analyse afgerond. 

Voor praktische informatie klik hier.

Maatwerk mogelijk.