0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

NT2 (voor de eerste opvang)

60% subsidie Brainport! Werkbaar onderwijs aan nieuwkomers

Over NT2 (voor de eerste opvang)

Wat betekent dit bijv. voor de (taal) lessen die je verzorgt en wat betekent dit voor de leerlingen in je groep?
Waarom zou ik de training willen volgen?
Op veel basisscholen melden zich ‘nieuwkomers’ uit andere culturen. In verschillende jaargroepen moeten de leerkrachten ineens onderwijs verzorgen voor deze grotere of kleinere groep leerlingen. Wat betekent dit voor de (taal) lessen die je verzorgt en wat betekent dit voor de leerlingen in je groep? In deze training gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen. En je maakt kennis met de onderwijsbehoeften van deze kinderen en ervaar je wat dat betekent voor je didactisch handelen.

Hoe ziet de training eruit?
Je leert daarbij o.a. het intakegesprek te gebruiken voor het vaststellen van de beginsituatie en de onderwijsbehoefte. Je verdiept je in de didactiek van de woordenschatverwerving en de mogelijkheden om de mondelinge taalvaardigheid te ontwikkelen. Daarbij sta je stil bij de vraag welke leerkrachtvaardigheden ontwikkeld moeten worden bij leerkrachten die het onderwijs verzorgen aan de nieuwkomers. Tot slot maak je kennis met diverse NT2-materialen en denk je na over hoe de kinderen het beste geclusterd kunnen worden: in de groep of in de school.

Deze training bestaat uit vier bijeenkomsten met een open karakter.
De training kan ook door een compleet team worden gevolgd (vanaf 12 personen). Naar wens is deze uit te breiden met een onderwerp naar keuze.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is een eerste kennismaking en bewustwording. Na afloop heb je inzicht in belangrijke aspecten van het onderwijs aan nieuwkomers. Je ontvangt een bewijs van deelname.

Waarom zou ik deze training volgen bij de Kempel?
Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 5e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Voor praktische informatie klik hier.

Let op: subsidie beschikbaar vanuit Brainport/Regiodeal.
Je ontvangt als deelnemende school vanuit de Brainportregio maar liefs 60% van het trainingsbedrag achteraf retour via Brainport.