0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Meer spel in groep 3

Spelend leren lezen

Meer spel in groep 3, dat willen we allemaal! We weten dat jonge kinderen de wereld ontdekken via spel. Zeker in het begin als de groep nog vol zit met wiebelende kleuters, is spel een belangrijk middel.

Wat leer je?
De methode loslaten is een veelgehoorde oplossing. Dat klinkt geweldig, maar hoe doe je dat dan? In onze visie kan dat, maar dan ga je vooral meer thematisch en ontwikkelingsgericht aan de slag en je bouwt je nieuwe werkwijze geleidelijk op. In onze training nemen we je graag mee in die ontwikkelingsgerichte aanpak, zodat jij in de praktijk zelf belangrijke stappen kunt zetten. We maken gebruik van de film ‘Hebben we al samen gelezen?’ van de OGO-academie.

Wat kun je na deze training in de praktijk?
- je versoepelt de overgang van groep 2 naar groep 3 op het gebied van spel
- je kunt een leesbevorderende omgeving inrichten door te werken met thema's en/of hoeken
- je leert hoe je betekenisvolle lees- en schrijfactiviteiten voor groep 3 kunt ontwerpen
- Je weet hoe je de spelverhalen van kinderen kunt stimuleren in jouw groep

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is zeer geschikt voor leraren in groep 3 die blijvend op zoek zijn naar nieuwe impulsen voor hun aanpak. Iets voor jou?

Onze ervaren docenten Lisanne Nagtegaal en/of José Hillen, beiden experts Jonge Kind, verzorgen deze training.

 

*De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend "blended aanbod" in afstemming met deelnemers.