0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Meer leren door bewegen

Een theoretisch en praktisch fundament voor meer beweging in het onderwijs
Bewegen heeft een positief effect op de concentratie van kinderen. Kinderen leren effectiever en onthouden meer als ze regelmatig mogen bewegen. Kortom: er zijn veel redenen om meer te bewegen met kinderen. Maar hoe doe je dat? Wat werkt, wat is effectief en wat niet?

Er zijn verschillende visies op hoe je bewegen kunt integreren in het onderwijs. Hoe kies je als leerkracht of als school uit een overvloed aan ideeën rondom de inzet van bewegen tijdens het leren? Bovendien blijkt dat ook binnen het bewegen afstemming nodig is naar wat kinderen nodig hebben.

Wat leer je?
Tijdens de training besteden we aandacht aan de verschillende visies en theorieën over hoe bewegen het leren beïnvloedt. We werken vanuit een centraal model dat steeds terugkomt op de vraag; vanuit welk doel integreer je beweging in je dagelijkse lespraktijk? Naast verdieping in de theorie gaan we ook praktisch aan de slag. Welke mogelijkheden zijn er om meer te bewegen in de klas en daarbuiten? We gaan op zoek naar de relaties met vakgebieden, zoals rekenen en taal, maar ook andere vakken. Wat is een effectieve, logische manier om bewegen te integreren in het onderwijs van alledag? En hoe verzorg je die integratie, zodat je recht doet aan alle kinderen in de klas?

Wat kun je in de praktijk met deze training?
Je kunt een doordachte keuze maken uit manieren waarop je bewegend leren kunt inzetten. Zowel in de school als in de klas. Je leert kritisch te kijken en af te stemmen op wat de kinderen nodig hebben als het gaat om bewegen. Je ziet elke dag weer nieuwe kansen om meer te bewegen met de kinderen, waardoor de kinderen meer betrokken, meer geconcentreerd en effectiever aan het leren zijn.

Waarom zou ik deze training volgen bij de Kempel?
Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 6e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Wie kan mij nog meer vertellen over deze training?
Fenne de Bruijn (f.bruijn@kempel.nl) en Margreet Christians (m.christians@kempel.nl).

Voor praktische informatie klik hier.