0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Interne Cultuurcoördinator

Geef het cultuuronderwijs op jouw school een nieuwe impuls. Laat je inspireren en begeleiden bij het ontwikkelen van een cultuurplan voor jouw school!

Over deze opleiding

Waarom zou ik deze training willen volgen?
Is cultuuronderwijs op jouw school steeds de sluitpost?
Wil jij dat kinderen zich in de volle breedte ontwikkelen? Zie jij de kracht van creatief denken?
Wil jij kinderen hun talenten laten ontdekken en laten ‘shinen’?
Deze opleiding is erkend door het Lerarenregister. Het behalen van het certificaat staat voor 50 registeruren.

Hoe ziet de training eruit?
De opleiding tot cultuurcoördinator bestaat uit 8 bijeenkomsten en een afsluiting. Je ontvangt het landelijk erkende certificaat cultuurcoördinator.
We informeren je over de trends en topics in cultuuronderwijs. We onderzoeken welke behoefte of leervraag er speelt op jouw school en ondersteunen je bij het schrijven van een cultuurplan voor jouw school. Elke bijeenkomst bevat een actieve component. We dompelen je onder in cultuur door diverse workshops. Rap, poëzie, green screen, drama, etc.. Cultuur: dat is denken en doen! Wij werken bij de uitvoering van de training nauw samen met Cultuurcontact. 

Wat kan ik na deze training?
Met het volgen van deze training geef je een nieuwe impuls aan cultuuronderwijs op jouw school door het schrijven van een praktisch en realistisch cultuurplan. Je kunt er meteen mee aan de slag op jouw school!

Waarom zou ik deze training volgen bij de Kempel?
Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 4e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Wij werken bij de uitvoering van deze training nauw samen met Cultuurcontact. Ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?
  
Ervaringen
Cursist: “Cultuur heeft een flinke boost gekregen op onze school. We voeren nu een leerlijn erfgoed in”.
Cursist: “We waren al actief op het gebied van cultuur. In het cultuurplan heb ik dat beter gestructureerd”.
Cursist: “21e eeuwse vaardigheden trainen we nu ook tijdens alle cultuuractiviteiten. Dat was het speerpunt van mijn plan en het werkt!”

Wie geven de opleiding?
Yolanda Konincks en Marvin Corneille

Voor praktische informatie klik hier.