0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Didactisch coachen

Van moetivatie naar motivatie. Leer coachingsgesprekken te voeren met kinderen.
“Meester, na ons gesprek heb ik veel meer zin in rekenen! Ik weet nu beter hoe het moet en wie mij kan helpen met controleren.”

Kinderen verliezen vaak hun motivatie omdat ze:
• niet meer begrijpen waarom ze zoveel fouten maken bij de toets;
• niet begrijpen wat de betekenis is van de stof;
• van zichzelf vinden dat ze op een bepaald gebied slecht zijn;
• niet weten hoe ze op een betere manier kunnen leren, plannen of zich motiveren.

Onderdelen van de training
• kenmerken van leerbevorderende feedback;
• feedback en emoties (attributiestijlen en leermodus);
• coachingsvaardigheden vergroten (vragen stellen en feedback geven)
• aanwijzingen geven vooraf, tijdens en na het leerproces.

Bloemlezing cursisten: 
"Een positieve training waar je veel uit haalt!"
"Vandaag leren, morgen doen."
"Fijn om te werken vanuit je eigen leerwens."

Wat kun je na deze training in de praktijk?
Je leert coachingsgesprekken te voeren met kinderen door de juiste vragen te stellen. Verder geef je feedback op hun metacognitieve - en motivationele strategieën. De kinderen voelen zich nog meer gehoord en gezien door jou als leerkracht en komen in een positievere leermodus terecht. Je zult ervaren dat dit een positief effect heeft in jouw klas.

Hoe ziet de training eruit?
De training bestaat uit vier bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Eigenaarschap van jou als deelnemer vinden we belangrijk. Dit betekent dat er naast kennis en vaardigheden veel aandacht is voor je eigen praktijkervaringen. En ook voor je ontwikkeling in het toepassen van de coachingsvaardigheden. Een deel van iedere bijeenkomst besteden we aan intervisie. Met behulp van videofragmenten geef je aan op welke interactievaardigheden je feedback wilt krijgen.

Hogeschool De Kempel
Je volgt deze opleiding bij Hogeschool de Kempel, voor het 6e jaar op rij de beste PABO van Nederland. Onze ervaren docenten helpen jou de theorie in praktijk te brengen. Voor leraren met lef, door leraren met lef. Ben jij die leraar die deze uitdaging aangaat?

Wie kan mij nog meer vertellen over deze training?
De training wordt verzorgd Helga van de Ven h.ven@kempel.nl en Marja Wijnen m.wijnen@kempel.nl . Gastdocente is Diana Baas. Beide trainers hebben een ruime ervaring als opleider en trainer. Helga heeft haar sporen verdiend als taalspecialist, coach en innovatiedeskundige. Marja heeft samen met Diana teams begeleid in het verbeteren van de zelfregulatie van kinderen.

Voor praktische informatie klik hier.

 

*De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend "blended aanbod" in afstemming met deelnemers.