0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Avond van de Pedagogiek

Dinsdag 12 oktober 2021 Inspiratieavond met Ivo Mijland! Lees hier verder.

De Avond van de Pedagogiek is een jaarlijks terugkerend evenement op Hogeschool de Kempel. Na eerder Joseph Oubelkas en Simone Mark te hebben ontvangen als spreker is nu de beurt aan Ivo Mijland.

 

Tijdens de Avond van de Pedagogiek komt Ivo spreken over de ‘De kracht van verschillen’.
Ieder kind is anders. Ieder kind is uniek. Ieder kind heeft recht op positieve aandacht. Hoe komt het dan toch, dat het ons niet lukt om kinderen die niet in de polonaise lopen, op dansles moeten in plaats van dat we naar hun verlangens luisteren. In zijn lezing laat Ivo Mijland zien wat er gebeurt als je positieve aandacht geeft aan ieder kind en stopt met het repareren van dingen die helemaal niet stuk zijn.
Met een mix van humor, inzicht, inspiratie en toepasbaarheid weet hij je te raken, waardoor je de volgende dag al andere dingen doet...

Bekijk hier een korte video: Ivo Mijland Anders Gewoon

Met zijn tomeloze energie, krijgt Ivo Mijland elke zaal in beweging.

Hij is spreker, schrijver, trainer/coach, vaderGeboren in Oss (1969), opgegroeid in Oirschot. Als zoon van een leraar en een kleuterjuf, kwam hij er al vroeg achter dat hij graag voor een groep stond. Helaas was dat op de lagere en de middelbare school niet de bedoeling: Hij praatte teveel, stond steevast in zijn rapport. Omdat de leraar dat wél mocht, besloot Ivo Mijland in 1987 te starten aan de lerarenopleiding in Tilburg en vanaf 1994 begon zijn avontuur als docent Nederlands. Na de lerarenopleiding volgde Ivo Mijland een opleiding contextuele hulpverlening en werd hij eigenaar van Ortho Consult. In 2001 verscheen zijn eerste boek, en inmiddels heeft hij twintig praktische onderwijsboeken op zijn naam staan.
Ivo schrijft, spreekt en traint op humoristische en inspirerende wijze over onderwerpen als ‘Ongemotiveerde leerlingen bestaan niet.’, ‘Gekke kinderen zijn anders gewoon’, ‘Ik ben toch té gek!’
Ivo Mijland is getrouwd en heeft drie kinderen: Sven, Stella en Sterre.


Voorlopig programma Avond van de Pedagogiek:


18.45: inloop 
19.00: opening door Marcel Lemmen, lid CvB Hogeschool de Kempel 
19.15: Ivo Mijland 
20.30: korte reflectie, gevolgd door (thuis)borrel 

We verwelkomen je graag op dinsdag 12 oktober 2021 (19.00-20.30 uur).