0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Onze eerste hulp
bij jouw studiekeuze
én een goede start!

Laat je informeren
en inspireren!Wat jammer dat we jou niet op De Kempel kunnen ontvangen voor een open dag! We willen je daarom  graag op afstand op weg helpen met het maken van een juiste studiekeuze. Dus alsjeblieft: een dosis informatie en inspiratie, speciaal voor jou! 

Mocht je toch nog iets missen, dan kun je altijd jouw vr(a)ag(en) stellen aan een student of docent van onze hogeschool. Wij horen of zien je graag!
Wat maakt ons anders dan anderen?

  • We maken  van jou een leraar-met-nét-dat-beetje-extra. Geloof ons maar. Kempel-leraren hebben een streepje voor op basisscholen. Omdat ze gewoon goed zijn in hun vak. En enthousiast. Toppers dus.

  • We bieden een goede-sfeergarantie. Mooi woord hè? Nog mooier is dat het ook écht gezellig is op onze hogeschool. Leuke studenten en minstens zo leuke docenten. En voor gezelligheid moet je in Brabant zijn. Nou ja, in Helmond!

  • We laten jou je eigen(wijze) keuzes maken. Want eigenwijs is ook wijs.  Bij ons krijg je de kans om je te profileren als een echte specialist. Klinkt 'muziekspecialist' je als muziek in de oren? Krijg je gezonde energie van 'leefstijlspecialist Sportieve en gezonde school'? Of ben jij straks die inspirerende 'onderwijsspecialist Coaching en Communicatie' waar iedereen jaloers op is? Waar je ook voor gaat, het is jouw eigen keuze!

  


Heb jij het lef om leraar basisonderwijs te worden?

 

Ik heb zin om te starten op De Kempel  Ik wil nog meer inspiratie


Vraag een student of docent het hemd van het lijf!

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze studenten? Hoe een dag van een pabo-student eruit ziet? Of heb je specifieke vragen over de opleiding die je aan een docent wil stellen? Het kan en mag allemaal! Meld je aan via onderstaande button en wij zorgen ervoor dat een student of docent met jou gaat (video)bellen. Dé manier om de sfeer van De Kempel te proeven! We kijken ernaar uit om jou te 'ontmoeten'.

Breng me in contact met een student/docent


Ontdek ook ons challenge program, de academische variant van de pabo!

Leraar met een +
Ben jij een vwo- of havo-scholier die meer wil én een uitdaging niet uit de weg gaat? Wil je ook nog eens kinderen iets leren en voor de klas staan? Dan is ons challenge program jou op het lijf geschreven!

Het challenge program is de pabo met een ‘plus’. Het is de opleiding tot leraar basisonderwijs mét een academisch tintje. Het leidt je in vier jaar tijd op tot een leraar met een +: een leerkracht die werkt en denkt op academisch niveau en lesgeven combineert met coördinerende, leidinggevende of innoverende taken binnen de school.

Het challenge program daagt je uit om het maximale uit het onderwijs te halen, nu en in de toekomst. Jij ziet voortdurend kansen om het welbevinden en de leermogelijkheden van leerlingen op klas- en schoolniveau te verbeteren of te vernieuwen en staat te springen om - met de nodige kennis en enthousiasme – een bijdrage hieraan aan te leveren.

Heb je interesse in het challenge program, dan kun je je aanmelden voor de speciale selectiedag op 30 juni via onderstaande button. Tijdens deze dag geven wij jou een beeld van het challenge program en krijg je de kans om huidige challenge-programstudenten te ontmoeten en te informeren naar hun ervaringen. Bovendien gaan docenten van het challenge program graag persoonlijk met jou in gesprek om te kijken of jij die toekomstige leraar met een + bent. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!


Ik wil me aanmelden  Ik wil meer informatieVeelgestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven voor de opleiding tot leraar basisonderwijs?
Je kunt je inschrijven voor onze hbo-opleiding via Studielink.
De uiterste inschrijfdatum is 1 mei 2021.
Wat zijn de toelatingseisen?
​Je kunt de voltijdopleiding leraar basisonderwijs volgen als je vwo, havo of mbo (niveau 4) hebt afgerond. Wil je naar de pabo en heb je een havo- of mbo-diploma? Dan moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Dat betekent dat je moet aantonen dat je voldoende kennis hebt over aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Dat doe je door een of meerdere landelijke toelatingstoetsen te maken. Of je wel of niet aan deze toetsen moet deelnemen, heeft te maken met je vooropleiding

Als je je hebt ingeschreven bij Hogeschool de Kempel, ontvang je een uitnodiging om mee te doen aan:
  • de landelijke toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.
  • de Kempel-intake, een studiekeuzecheck waarbij je de pabo-rekentoets maakt en kennismaakt met studeren op een hbo-opleiding. Deelname aan de Kempel-intake is verplicht, ongeacht je vooropleiding.

Na de intake krijg je een studieadvies, waarmee de kans groter is dat je voor de juiste studie kiest. Wij kunnen dan ook beter aansluiten bij jouw mogelijkheden en talenten.

Voorbereiden op de pabo-rekentoets
Je kunt je voorbereiden op de pabo-rekentoets (Wiscat) door gebruik te maken van een digitale studieroute die door Hogeschool de Kempel is ontwikkeld. De volgende websites bieden ook goede oefenmogelijkheden:

www.paborekenwijzer.nl
www.beterrekenen.nl

Lees meer over de toelating
Hoe zit het met de toelatingstoetsen?
Heb je een vwo-diploma of een hbo-opleiding (of hoger) afgerond, dan hoef je geen toelatingstoetsen te maken. Ben je havist en heb je in één of meer van deze vakken geen eindexamen gedaan, dan moet je via toetsen aantonen dat je over de vereiste kennis beschikt. Voor natuur en techniek voldoe je aan de kenniseis als je havo-eindexamen hebt gedaan in natuurkunde of biologie. Mbo’ers (niveau 4) moeten alle toetsen maken.

Klik op de button hieronder voor meer informatie over de toelatingstoetsen.

Lees meer over de toelatingstoetsen
Welke stappen doorloop je bij het maken van je studiekeuze?
Het Ministerie van Onderwijs heeft een animatie gemaakt waarin je kunt zien welke stappen je moet nemen bij het maken van je studiekeuze.

Bekijk animatie
Hoe ziet de opleiding eruit?
Tijdens de eerste twee studiejaren (de P- en K1-fase) is het programma gelijk voor alle studenten. Je maakt kennis met onderwijskunde en pedagogiek en alle basisschoolvakken. In de tweede fase van de opleiding ga je steeds meer eigen keuzes maken.

Het studiejaar bestaat uit vier lesblokken per jaar. Een gemiddeld lesblok omvat tien weken: zeven lesweken, een stageweek, een toetsweek en een vakantieweek.

In jaar 3 en in de afstudeerfase organiseren we het onderwijs in semesters. Ieder jaar heeft een studielast van 60 ECTS (1680 studiebelastinguren). Als je alle fasen succesvol doorloopt, verzamel je 240 studiepunten. Hiermee behaal je het diploma leraar basisonderwijs (bachelor of education).

Lees meer over de opleiding
Hoe zit het met stage?
De stage is een belangrijk deel van je opleiding. Meteen vanaf de eerste maand loop je stage op een basisschool. Per semester wissel je van stagegroep, waardoor je ervaring opdoet in alle groepen. In een latere fase van de opleiding is het ook mogelijk stage te lopen op scholen voor speciaal (basis-)onderwijs.

Lees meer over stagelopen
Waarom zou ik voor De Kempel moeten kiezen?
Met zo’n 800 studenten en 90 medewerkers is De Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo. Door ons relatief kleinschalige karakter voel je je al snel thuis. De parkachtige campus en open sfeer in het gebouw dragen daar beslist aan bij. De indeling en moderne faciliteiten zorgen ervoor dat je prettig kunt leren en werken.

Lees meer over onze hogeschool
Hoe kan ik me goed voorbereiden voor de pabo?
Heb je zin om te starten met de opleiding tot leraar basisonderwijs aan onze hogeschool? Maar vind je het wel een beetje spannend allemaal, met die toelatingstoetsen enzo? Kijk dan eens op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl. Hier staat alle voor jou belangrijke informatie verzameld. Zo vind je informatie over de toelatingstoetsen, zoals studiematerialen om je goed voor te bereiden op deze toetsen. Heel handig, dus doe er je voordeel mee!Volg ons en blijf op de hoogte!

      


Kom in contact


 Hogeschool de Kempel
 Deurneseweg 11
 5709 AH Deurne

 T. 0492 514 400
 info@kempel.nl