0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Post HBO ICT & Media en Maakonderwijs expert

Maak jij krachtig onderwijs met ICT&Media?

Over Post HBO ICT & Media en Maakonderwijs expert

Vind jij het interessant om ICT&Media-toepassingen in te zetten om je lessen krachtiger te maken en collega's hierbij te coachen?
Dan is de opleiding tot ICT&Media expert echt iets voor jou!

Als ICT&Media expert heb je de taak om je eigen onderwijs en het onderwijs van je collega’s krachtiger te maken door de inzet van ICT&Media toepassingen. Aan de ene kant ben je de collega die anderen inspireert en enthousiasmeert. Aan de andere kant ben je iemand die de ander begrijpt en passend kan begeleiden. Je weet veel van ICT&Media toepassingen en je begrijpt wat die kunnen betekenen voor het onderwijs op jouw school. Je weet wat er belangrijk en passend is en je stemt je begeleiding daarop af.

Wat leer je?
Je leert een heleboel ICT&Media toepassingen kennen. Je leert ze gebruiken en op waarde schatten. Je gaat ze inzetten in je eigen praktijk zodat je gaat ervaren wat een ICT&Media toepassing kan betekenen voor jouw leerlingen. We benaderen ICT&Media toepassingen heel breed waardoor je een heel palet aan middelen leert kennen. Van film tot infographics, van fotografie tot webtools en van programmeren tot maakonderwijs. Daarnaast besteden we aandacht aan Mediawijsheid en 21st Century skills.
Je leert verder kritisch te kijken naar ICT&Media. Je wordt getraind in het begeleiden van je collega’s en je leert om een schoolproject op te zetten waarbij je het team of een deel van het team meeneemt. Je doet dat planmatig en in dialoog met het management.

Lees hier enkele quotes van deelnemers post hbo ICT&media: 
- "Ik heb zoveel nieuwe mogelijkheden en kansen gezien voor ICT en Media in het onderwijs: daar was ik me van tevoren niet van bewust! Tijdens de opleiding kom je met enorm veel nieuwe mogelijkheden in aanraking. "
- "Ik ben een van de kartrekkers op school: het is mooi om te zien hoe je samen met collega's ICT-projecten van de grond krijgt en ziet wat het positieve effect is op onze leerlingen. Uiteindelijk doen we het voor hen! Deze opleiding heeft me enorm geholpen om mijn rol nog beter te pakken. Ik ben blij dat de directie achter de implementatie van ICT Media in ons onderwijs staat, dat scheelt enorm bij de uitvoering van projecten."
- "We zetten de Edubot nu in voor verschillende vakken: bijvoorbeeld bij spelling. Voor de leerlingen net een andere, vaak leukere manier, om te leren. Tijdens ons werkoverleg delen we met collega's de do's en dont's en leren we meteen van en met elkaar."
- "Daan Verhees en Frank Coenders hebben me geinspireerd en gemotiveerd om met ICT en Media aan de slag te gaan op school: niet als doel, maar als weldoordacht middel bij ons onderwijs. Hun persoonlijke benadering tijdens de opleiding sprak me enorm aan."
- "Het onderdeel coaching smaakt naar meer: op een zeer prettige wijze leren Adri en Henk je de eerste kneepjes van dit 'vak'."

Wat kan ik na deze training in de praktijk?
In eerste instantie ga je aan de slag in je eigen klas. Je oefent met ICT&Media toepassingen en reflecteert daar kritisch op. Je benoemt kansen voor mooi en krachtig onderwijs. Je gaat zien en ervaren hoeveel interessante mogelijkheden er zijn. Je verbreedt letterlijk je didactisch palet waardoor je onderwijs beter wordt.
Naast je eigen klas ga je ook aan de slag met collega’s. Je begeleidt deze collega’s en doet zo ervaring op met coachen. Je laat anderen de door jou ontdekte mogelijkheden zien en neemt anderen mee in de ontdekkingstocht om samen krachtig onderwijs te maken. Het schoolproject is daar een voorbeeld van. Jij bent diegene die een inspiratiebron is en iemand die op maat kan begeleiden.

Hogeschool de Kempel
Je volgt de opleiding bij docenten van de Kempel, Frank Coenders en Daan Verhees. Hogeschool de Kempel zet zich in voor leraren met lef! Leraren die het verschil maken voor kinderen. Ben jij die leraar?

Diploma’s/erkenning
De opleiding is op HBO-niveau, je ontvangt een getuigschrift na succesvolle afronding.

Contact

Wil jij die inspirerende leraar zijn die veel kennis heeft van ICT&Media toepassingen? Wil jij je eigen onderwijs en het onderwijs op jouw school krachtiger maken? Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Frank Coenders via f.coenders@kempel.nl. Voor overige vragen bij het Secretariaat Voortgaande professionalisering via professionalisering@kempel.nl 

Voor praktische informatie klik hier.