0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Stage

Leren in de stage

De stage is een belangrijk deel van je opleiding. Meteen vanaf de eerste maand loop je stage op een basisschool. Per semester wissel je van stagegroep, waardoor je ervaring opdoet in alle groepen. In een latere fase van de opleiding is het ook mogelijk stage te lopen op scholen voor speciaal (basis-)onderwijs. 

Eerste en tweede jaar


In het eerste en tweede jaar ga je vrijwel iedere week op dinsdag naar de stageschool. Daarnaast zijn er nog twee hele stageweken per semester. Je loopt stage in een vaste basisschoolgroep, maar in een volgende stage ga je naar een andere jaargroep. Hierdoor krijg je de kans de ontwikkeling van de leerling in alle groepen te volgen.

Derde en vierde jaar


In het derde studiejaar is er een lintstage op dinsdag in het eerste semester. In het tweede semester van dat jaar loop je elke maandag en dinsdag stage en zijn er diverse stageweken gespreid over het studiejaar. In de afstudeerfase is er een lintstage van maandag en dinsdag tijdens het hele jaar, gecombineerd met enkele stageweken. Aan het einde van de stageperiode is er een eindstage van vier weken.

 

Stagebureau


Het stagebureau van Hogeschool de Kempel coördineert de stage en wijst elke student een stageplaats toe. Meer informatie