0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Toelating deeltijdopleiding

Toelating en Kempelintake

Toelatingseisen

​Je bent direct toelaatbaar tot de verkorte deeltijdopleiding als je beschikt over een hbo- of wo-getuigschrift. Studenten met een havo- of mbo-diploma kunnen geen deeltijdopleiding volgen op De Kempel.

Beschik je over een vwo-diploma, hbo-propedeuse of wo-propedeuse, dan is het mogelijk deel te nemen aan een toelatingsassessment. De uitslag van dit assessment bepaalt of je toelaatbaar bent. Klik voor informatie over het asssesment en de toelatingstoetsen op de tabbladen onderaan de pagina.Lees hier meer over de formele Regeling Inschrijfvoorwaarden.

Bekijk hier het stroomschema 'toelatingsprocedure deeltijdopleiding' voor het studiejaar 2019-2020. 

Kempelintake


Als je je hebt ingeschreven bij Hogeschool de Kempel, ontvang je een uitnodiging om mee te doen aan de Kempelintake. Dit is een studiekeuzecheck waarbij je de pabo-rekentoets maakt en kennismaakt met studeren op De Kempel. Deelname aan de Kempelintake is verplicht, ongeacht je vooropleiding. Meer informatie over de pabo-rekentoets vind je op onze digitale studieroute.

Na de intake krijg je een studieadvies, waarmee de kans groter is dat je voor de juiste studie kiest. Wij kunnen dan ook beter aansluiten bij jouw mogelijkheden en talenten.

Data Kempelintake
Via de studentenadministratie ontvang je een uitnodiging voor de dag, waarop de Kempelintake voor de deeltijd wordt gehouden: 18 juni 2019.

Meer informatie over het toelatingsassessment
Wat houdt het toelatingsassessment in?
Beschik je over een vwo-diploma, hbo-propedeuse of wo-propedeuse, dan kun je deelnemen aan een toelatingsassessment. Bij positief resultaat word je toegelaten tot de opleiding. Tijdens het toelatingsassessment maak je de rekentoets voor pabo (Wiscat). Daarnaast krijg je een opdracht voor een presentatie. In een gesprek daarover wordt ook aandacht besteed aan jouw leerstijl en motivatiekenmerken. Dit studiejaar zijn de data van de toelatingsassessments voor de deeltijdopleiding: 9 april, 14 mei en 4 juni 2019.

Studenten met alleen een havo- of mbo-diploma kunnen geen deeltijdopleiding op De Kempel volgen.
Moet ik deelnemen aan de landelijke toelatingstoetsen?
Bijzondere toelatingseisen deelnemers assessment
Neem je deel aan het toelatingsassessment en is jouw hoogste afgeronde vooropleiding havo, dan moet je ook voldoen aan landelijke kenniseisen voor de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Heb je geen eindexamen gedaan in (één van) deze vakken, dan kun je via een toets aantonen dat je genoeg weet van deze vakgebieden. Voor natuur en techniek voldoe je aan de kenniseis als je havo-eindexamen hebt gedaan in natuurkunde of biologie.
Hoe bereid ik me voor als ik toelatingstoetsen moet maken?
Je kunt je goed voorbereiden op de rekentoets voor pabo (Wiscat) via deze sites:
www.paborekenwijzer.nl
www.beterrekenen.nl

​Voor de toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek verwijzen we je graag naar de website www.goedvoorbereidnaardpabo.nl.