0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Onderwijs

Betekenisvol onderwijs

De Kempel biedt je een leeromgeving die uitnodigt tot interactie met anderen. Met je medestudenten, je docenten en de wereld om je heen. De verbinding die dat oplevert is volgens ons nodig om betekenisvol te leren. Keuzegids Hbo 2018 heeft Hogeschool de Kempel in 2018 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste pabo van Nederland. Uit de scores blijkt dat studenten de lesinhoud inspirerend vinden en de begeleiding van hun docenten zeer goed. 

Opbouw van de opleiding

De verkorte deeltijdopleiding sluit aan bij de wensen en behoeften van studenten die beschikken over een hbo- of wo-denkniveau. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de kennisbasis van de schoolvakken, maar we dagen je ook uit om deze kennis te integreren binnen aanbod over actuele onderwijsthema's als 'Science & Education', 'Culture & Education', 'Leadership & Education' en 'Special Needs & Education'.

Lesmomenten 

Tijdens de contactmomenten, op dinsdag- en donderdagavond (18.00-21.15 uur), word je door docenten met kennis van de theorie en de praktijk geïnspireerd en begeleid. Buiten deze contactmomenten word je digitaal ondersteund in je studie. Kies je voor onze vernieuwde deeltijdopleiding, dan kies je dus voor innovatief concept. Je wordt opgeleid tot leraar voor de toekomst.
Voor meer informatie over de opbouw en inhoud van het onderwijsprogramma van onze deeltijdopleiding, verwijzen we je graag naar onze studiegids 1718.


All inclusive 

Studeren in deeltijd op De Kempel betekent niet dat er slechts een deel van de faciliteiten en begeleiding tot je beschikking staat. De begeleiding in studie en stage is intensief, docenten zijn buiten lesmomenten bereikbaar en onze onderwijswerk­plaats, ICT-faciliteiten en catering zijn ook op dinsdag- en donderdagavond toegankelijk.