0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Toelating Challenge Program

Toelating en Kempelintake

Toelating


​Je bent toelaatbaar tot de voltijdopleiding leraar basisonderwijs als je vwo, havo of mbo (niveau 4) hebt afgerond en beschikt over het vereiste kennisniveau van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek.  Heb je een vwo-diploma of een hbo-opleiding (of hoger) afgerond, dan hoef je geen toelatingstoetsen in deze vakken te maken. Ben je havist en heb je in één of meer van deze vakken geen eindexamen gedaan, dan moet je via toetsen aantonen dat je over de vereiste kennis beschikt. Voor natuur en techniek voldoe je aan de kenniseis als je havo-eindexamen hebt gedaan in natuurkunde of biologie.  

Lees hier meer over de formele Regeling Inschrijfvoorwaarden.

Kempelintake


Als je je hebt ingeschreven bij Hogeschool de Kempel, ontvang je een uitnodiging om mee te doen aan:
- de landelijke toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek (geldt niet voor vwo'ers);
- de Kempelintake, een studiekeuzecheck waarbij je de pabo-rekentoets maakt en kennismaakt met studeren op een hbo-opleiding. Deelname aan de Kempelintake is verplicht, ongeacht je vooropleiding. Meer informatie over de pabo-rekentoets vind je op onze digitale studieroute.

Na de intake krijg je een studieadvies, waarmee de kans groter is dat je voor de juiste studie kiest. Wij kunnen dan ook beter aansluiten bij jouw mogelijkheden en talenten.

Data Kempelintake


Via de studentenadministratie ontvang je een uitnodiging voor een van de dagen, waarop de Kempelintake wordt gehouden. Je komt dan een ochtend of middag naar De Kempel. De data zijn: 10 maart, 7 april, 12 mei, 2 en 16 juni 2020.
Hoe kan ik mij aanmelden voor het Challenge Program?
Iedereen die zich inschrijft op Hogeschool de Kempel neemt verplicht deel aan de Kempelintake. Na deze intake krijg je een studieadvies. Vwo’ers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vervolgintake voor het Challenge Progam. Als havist word je op basis van het resultaat op de rekenvaardigheidstoets al dan niet uitgenodigd om deel te nemen aan de selectiegesprekken.
Wanneer zijn de selectiegesprekken voor het Challenge Program?
Op 2 en 23 juni vinden de gesprekken plaats. Je wordt daar persoonlijk voor uitgenodigd. De gesprekken zijn in de avonduren. Je hebt een gesprek met een docent, waarna een commissie besluit of je wordt aangenomen voor het Challenge Program. Snel na de selectie ontvang je hierover bericht.
Hoe sluit het Challenge Program aan op een masteropleiding?
De academische variant is mogelijk door de samenwerking met de Open Universiteit. Het Challenge Program is een innovatieve hbo-opleiding met een uitdagend universitair programma. Dit bestaat uit 6 modules op wetenschappelijk bachelorniveau, waarin onderwijskundige kennis, academische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden centraal staan. Bij de afronding van je studie ontvang je het hbo-diploma leraar basisonderwijs en het ‘toegangsbewijs’ om direct te starten met de masteropleiding Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit of met de hbo-masteropleiding Leren en Innoveren.