0492 514 400  |   Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond   |   Route

Ontdek ons challenge program:
de academische pabo!

Challenge program


Ben jij een vwo- of havo-scholier die meer wil én een uitdaging niet uit de weg gaat? Wil je ook nog eens kinderen iets leren en voor de klas staan? Dan is ons challenge program jou op het lijf geschreven!

Het challenge program is de pabo met een ‘plus’. Het is de opleiding tot leraar basisonderwijs mét een academisch tintje. Het leidt je in vier jaar tijd op tot een leraar met een +: een leerkracht die werkt en denkt op academisch niveau en lesgeven combineert met coördinerende, leidinggevende of innoverende taken binnen de school.


Leraar met een 'plus'


Het challenge program daagt je uit om het maximale uit het onderwijs te halen, nu en in de toekomst. Jij ziet voortdurend kansen om het welbevinden en de leermogelijkheden van leerlingen op klas- en schoolniveau te verbeteren of te vernieuwen en staat te springen om - met de nodige kennis en enthousiasme – een bijdrage hieraan te leveren.Ontdek de + van ons challenge program!
Het challenge program levert jou gegarandeerd vier pluspunten op:

+ Leven lang leren
+ Ondernemingszin
+ Samenwerken
+ Academische vaardigheden

Leven lang leren
Stilstand is achteruitgang.

Als leraar met een + heb je een gezonde dosis nieuwsgierigheid die jou verder laat kijken dan je neus lang is. Je onderzoekt, je ontdekt en je creëert nieuwe (zelf)kennis, mogelijkheden en kansen. En je ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Je focust je op een leven lang leren, voor jezelf en voor de leerlingen in je klas en op school.

Ondernemingszin
No guts no glory.

Je wordt gedreven door lef en creativiteit. Je zet je met een proactieve instelling en innovatieve blik in om jouw onderwijspraktijk en die van je collega’s binnen de school naar een hoger niveau te tillen. Jij durft initiatief te nemen en sturing te geven aan jouw werk als leerkracht op klas-, team- en schoolniveau.

Samenwerken
Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Je staat er niet alleen voor als leraar met een +. Je hebt altijd anderen nodig, binnen en buiten de opleiding of school, om verandering of vernieuwing in het onderwijs te realiseren. Daarom weet jij als geen ander hoe je op een succesvolle manier samenwerkt met anderen. Jouw constructieve houding, doelgerichte communicatie en professioneel netwerk staan hierbij voorop.

Academische vaardigheden
Kennis is macht.

Dankzij het challenge program heb jij straks een streepje voor. Je krijgt de kans om kennis en vaardigheden te werven op wetenschappelijk niveau. Met deze verdiepende onderwijskundige kennis en academische (onderzoeks)vaardigheden ben jij in staat om een brug te slaan tussen onderzoek en praktijk.

Tijdens het challenge program volg je zes modules op wetenschappelijk bachelorniveau:

1. Onderzoekspracticum Inleiding data-analyse
2. Onderzoekspracticum Literatuurstudie
3. Over leren, onderwijs en instructie
4. Onderzoekspracticum Experimenteel onderzoek
5. Onderzoekspracticum Cross-sectioneel onderzoek
6. Wetenschapsfilosofie

Na afronding van de vierjarige opleiding ontvang je het hbo-diploma leraar basisonderwijs én een ‘toegangsbewijs’ om direct te starten met de masteropleiding Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. Wil je al meer weten over deze master, download dan de studiegids 2020-2021.


Bijzondere activiteiten


Wij maken werk van jouw persoonlijke groei. In de studie en stage, maar we organiseren ook bijzondere activiteiten, die bijdragen aan de ontwikkeling van je beroepsidentiteit. Voorbeelden zijn het introductiekamp, de Erfgoedweek, de kunstweek, de Ardennen-/Eifeltocht, de basisschooltrektocht en andere evenementen. Je gaat ook letterlijk over grenzen in de internationale week of in een buitenlandstage.

 

Klik op de buttons hieronder voor meer informatie over toelating tot het challenge program, het onderwijs en de stage.

Toelating Onderwijs Stage


Wil jij het verschil maken?


Wil jij het verschil maken als leraar met een +? En lijkt ons challenge program je een mooie uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meelopen


Heb je interesse in het challenge program, dan kun je altijd meelopen met een CP-klas. Je beleeft de sfeer en je kunt CP-studenten spreken. Schrijf je nu in voor een meeloopdag!