0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Challenge Program

Challenge Program

Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En ben je een vwo'er of goede havist die meer kan, meer wil en een uitdaging niet uit de weg gaat? Dan is het Challenge Program (CP) een interessante optie voor jou: je volgt in 4 jaar een volwaardige academische voltijdopleiding tot leraar basisonderwijs. 

Leraar met een 'plus'


Het werkveld heeft ook leraren nodig met een academisch werk- en denkniveau, die onderwijs kunnen onderzoeken en verbeteren op klas- en schoolniveau. Het Challenge Program leidt je op tot leraar basisonderwijs met een ‘plus’, Een leraar die lesgeven combineert met coördinerende, leidinggevende of innoverende taken binnen de school. Download de brochure over het Challenge Program hier

Doorstromen naar masteropleiding


In de academische opleiding werken we samen met de Open Universiteit, waardoor je een uitdagend universitair programma volgt. Dit bestaat o.a. uit 6 modules op wetenschappelijk bachelorniveau, waarin onderwijskundige kennis, academische vaardigheden en onderzoek centraal staan. Na je studie ontvang je naast het hbo-diploma leraar basisonderwijs ook het ‘toegangsbewijs’ om direct te starten met de masteropleiding Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit (OU) of met de hbo-masteropleiding Leren en Innoveren. Wil je al meer weten over de OU-master Onderwijswetenschappen? Download de studiegids hier.

 

Bijzondere activiteiten


Wij maken werk van jouw persoonlijke groei. In de studie en stage, maar we organiseren ook bijzondere activiteiten, die bijdragen aan de ontwikkeling van je beroepsidentiteit. Voorbeelden zijn het introductiekamp, de Erfgoedweek, de kunstweek, de Ardennen-/Eifeltocht, de basisschooltrektocht en andere evenementen. Je gaat ook letterlijk over grenzen in de internationale week of in een buitenlandstage.

 

Klik op de groene blokken hieronder voor meer informatie over toelating tot de voltijdopleiding, het onderwijs en de stage.

Toelating Onderwijs Stage

Meelopen

Heb je interesse in het Challenge Program, dan kun je altijd meelopen met een CP-klas. Je beleeft de sfeer en je kunt CP-studenten spreken. Schrijf je nu in voor een meeloopdag!