0492-514400 | Contact
Deurneseweg 11, 5709 AH Helmond | Route

Ondertekening MuziekAkkoord Helmond op De Kempel

Dit nieuws is vandaag bekend gemaakt op de site van het koninklijk huis. Het MuziekAkkoord Helmond is het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs, waarbij 30 Helmondse basisscholen beloven dat zij muziekonderwijs een vaste plek geven in hun programma. Andere betrokken partijen, zoals Hogeschool De Kempel, muziekverenigingen, culturele instellingen, diverse bedrijven en andere organisaties, geven daar hun ondersteuning bij.

De ondertekening van het ‘Muziekakkoord’ is onderdeel van het landelijk initiatief ‘Meer muziek in de klas’. Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal zorgt ervoor dat regionale partijen met elkaar samenwerken. Koningin Maxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas. 

Woensdag 20 november staat helemaal in het teken van het Kempel Muziekfestival. De ondertekening en het bezoek van koningin Maxima vormen het officiële deel in de ochtend, maar ook het middagprogramma zit bomvol optredens van Kempelstudenten, leerlingen van 8 basisscholen uit de regio en bijdragen van studenten van 8 andere pabo’s uit het land. Het Kempel Muziekfestival sluit een bijzonder jaar af: dit jaar viert De Kempel haar 150-jarig bestaan.