Stralen in autonomie

label Persoonlijk leiderschap
school Training
schedule 2 tot 7 bijeenkomsten

Deze opleiding is bedoeld voor collega’s uit het onderwijs die de training Sturen op Autonomie of onze NLP Master Practitioner hebben gevolgd en een volgende stap willen zetten in hun eigen autonomie en die van kinderen en volwassenen.Inhoud

De training is gebaseerd op concepten uit de Transactionele analyse (TA), een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstheorie met als doel volledige autonomie te ontwikkelen bij mensen van alle leeftijden: jong én oud. De TA is uitgegroeid met volwaardige toepassingen in onderwijs, organisatie en coaching. In deze training staan concepten uit de educational Transactional Analysis centraal, die toegepast worden op de eigen praktijkvoorbeelden van deelnemers.

Hoe ziet de training eruit?
Het trainingsprogramma bestaat uit 7 bijeenkomsten van 09.00 tot 16.00 uur.

De inhoud bestaat uit krachtige concepten uit de Transactionele Analyse (TA) die vertaald zijn voor collega’s uit het onderwijs. Je leert hoe de TA naar autonomie kijkt, uit welke eigenschappen autonomie bestaat en hoe je deze eigenschappen met elkaar in balans kunt brengen; zo stuur je je eigen autonomie en kun je sturen op autonomie van anderen, bijvoorbeeld collega’s en kinderen.

  • Je leert hoe egoposities zich ontwikkelen, wanneer pathologie ontstaat en hoe je hierop inspeelt in je werk.
  • Je leert hoe je met ‘functional fluency’ (het model van ego-toestanden toegepast voor het onderwijs) werkt.
  • Je leert meer soorten transacties herkennen en gebruiken in je werk.
  • Je leert hoe overdracht en tegenoverdracht de professionele relatie beïnvloeden en hoe je hiermee omgaat.
  • Je leert hoe je contracten en non-contracten gebruikt in je werk.
  • Je verdiept je in script via de scriptmatrix, het scriptproces en het miniscript.
  • Je leert omgaan met passiviteit en miskenning.
  • Je leert het permissiewiel en hoe je dit kunt gebruiken in je werk.
  • Je leert de TA-kijk op groepen en groepsdynamiek.

Het programma bevat een afwisseling van casuïstiek van deelnemers, praktijkgerichte theorie, demonstraties, veel oefensessies met reflecties, transformatieve breakstates, persoonlijke en groepsgerichte feedback.

Waarom zou ik deze opleiding willen volgen?
Deze training is voor jou van belang als je enthousiast bent over de Transactionele Analyse en als je nog meer TA wilt toepassen in je werk en voor jezelf. Je wilt je verbreden (via andere TA-concepten) én verdiepen (door bekende TA-onderdelen te integreren).

Wat mis je als je deze opleiding niet volgt?
Als je deze training niet volgt, ontneem je jezelf de kans om werkelijk te stralen in autonomie. Of je nu met kinderen werkt of met volwassenen deze krachtige concepten brengen je gegarandeerd stappen verder. Je krijgt hierdoor meer grip op groep, groei en grenzen.

In de praktijk

Met deze opleiding werk je verder aan je eigen groei en die van anderen naar meer autonomie. In de TA bestaat autonomie uit een samenspel van spontaniteit, intimiteit, bewustzijn, compassie, eigenaarschap en integriteit. Je krijgt nog meer grip op je eigen scriptthema’s die je autonomie in de weg staan. Hierdoor heb je concrete tools om de autonomie van kinderen en/of collega’s fundamenteel te bevorderen.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering
Extra informatie

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent
school Docent

Verdere informatie

Blended onderwijs
De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend 'blended aanbod' in afstemming met deelnemers.

Nascholing