Registeropleiding Vakspecialist Muziek

label Cultuur
school Post-hbo-opleiding
schedule 10 tot 12 maanden

Wil jij je specialiseren in het vak muziek en een bijdrage leveren aan verbetering van muzieklessen op jouw school? Dan is deze opleiding bij dé muziekpabo van Nederland je op het lijf geschreven!

Binnen het basisonderwijs is een toenemende vraag naar breed inzetbare vakspecialisten die een impuls kunnen geven aan het muziekonderwijs. En die daarnaast bijzondere muzikale activiteiten op school kunnen (bege)leiden.

“Ik zorg ervoor dat jij je zang- en speelvaardigheden op een hoger niveau krijgt én dat je je collega’s kunt voorzien van tips, ideeën en handvatten om ook in hun klas een goede muziekles te kunnen geven!” Docent Willem Heldens

De Kempel heeft ervoor gekozen om als 'muziekpabo’ het muziekonderwijs een enorme boost te geven. Mede door de subsidietoekenning Méér muziek op de pabo. Je toekomstige collega’s zullen beter dan ooit muzikaal zijn toegerust door o.a. intensieve zangtraining en liedbegeleiding op gitaar.

Om aan deze en andere vragen te kunnen voldoen is, in samenwerking met de SLO en conservatoria, de opleiding tot Vakspecialist Muziek ontwikkeld.

Inhoud

De opleiding is competentiegericht. In de opleiding maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen in het muziekonderwijs en krijg je inzicht in de leerlijnen voor het vak muziek. Tijdens de bijeenkomsten is er veel gelegenheid om praktische vaardigheden te oefenen. Waaronder het bespelen van een instrument, zingen en muzikaal samenspel.

Tijdens de opleiding ben je verder bezig met zelfstudie en werk je aan praktijkopdrachten. Bijvoorbeeld het leiding geven aan bijzondere activiteiten zoals een musical, schoolkoor of schoolorkest. Je maakt een persoonlijk opleidingsplan en bepaalt voor een groot deel je eigen leerroute. Deze route sluit aan bij je persoonlijke doelen en praktijksituatie.

In de praktijk

Na afronding van de opleiding kun je de taken van de vakspecialist Muziek in je eigen school of op bovenschools niveau in praktijk brengen. Meer informatie vind je op www.registeropleidingen.nl.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent

Verdere informatie

Registeropleiding
De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en is opgenomen in het Lerarenregister. Je ontvangt na afronding het diploma Post-Hbo Nederland en wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister.

Blended onderwijs
De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend 'blended aanbod' in afstemming met deelnemers.

Nascholing