Modules Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek

label Technologie & media
school Training
schedule 2 tot 7 bijeenkomsten

Ben jij geïnteresseerd in digitale geletterdheid en digitale didactiek maar wil je (nog) niet de volledige post-hbo-opleiding Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek volgen komend schooljaar? Schrijf je dan nu in voor een of meer losse modules die onderdeel zijn van deze post-hbo-opleiding. Tijdens deze modules gaan we hands-on aan de slag met digitale geletterdheid. Iedere module bestaat uit 3 bijeenkomsten, vormt een afgerond geheel en wordt afgerond met een certificaat. 

Als cursist sluit je aan bij de groep cursisten die de volledige post-hbo-opleiding Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek volgt. 

Inhoud

In module 1 (3 avonden) besteden we aandacht aan de kennis, achtergronden en vaardigheden van digitale geletterdheid. En we kijken naar digitale didactiek, de zinvolle en verrijkende toepassing van technologie in het onderwijs van elke dag. Op twee specifieke onderdelen van digitale geletterdheid gaan we verder in binnen de volgende modules.   
  
In module 2 (3 avonden) richten we ons op computational thinking en programmeren. Wat is het precies? Hoe kun je dit toepassen in je lesontwerp, hoe ziet een goede leerlijn eruit, wat gebeurt er al op school en waar moet nog aandacht aan besteed worden en welke materialen zijn geschikt?  
  
In module 3 (3 avonden) richten we ons op mediawijsheid. Als leraar heb je door internet en sociale media een nieuwe verantwoordelijkheid gekregen. Kinderen krijgen veel te verwerken in de vorm van boodschappen en beelden. Media is constant om hen heen en is niet meer weg te denken. Wat betekent dit voor jouw rol als leraar en de aandacht die je eraan besteedt in je lessen?  

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Verdere informatie

Wil je toch liever de volledige post-hbo-opleiding Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek volgen, klik dan hier voor meer informatie. 

Nascholing