Grip op gedrag

label Gedrag & pedagogiek
school Training
schedule 2 tot 7 bijeenkomsten

Een positief groepsklimaat waarin alle kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, dat willen we allemaal. Vanzelfsprekend is het echter niet. Soms is het nodig om het gedrag van kinderen extra onder de loep te nemen en tegelijkertijd kritisch naar je eigen houding en handelen te kijken. Heb jij een uitdagende groep, die je op een positieve wijze wilt ondersteunen? Dan is deze korte training wellicht iets voor jou.

Inhoud

Tijdens de training maak je kennis met actuele theorieën en visies op gedrag en de groep en je gaat hiermee aan de slag in de praktijk. Je onderzoekt welke mogelijkheden je hebt om meer grip te krijgen op je groep en hoe je positief inspeelt op de verschillende gedragsvragen van kinderen. Daarbij oefen je met gedragsoplossingen en gedragsroutines en onderzoek je wat bij jou past en wat werkt voor jouw groep. Zo word jij je bewust van je eigen handelen en houding en bouw je aan een positief groepsklimaat! 

Tijdens de training heb je de mogelijkheid om één 1-op-1-coachmoment in je eigen praktijk in te plannen. We kijken met je mee in de klas en reflecteren vervolgens samen op het handelen in de groep, waardoor je tot nieuwe inzichten en handelingsmogelijkheden komt.

In de praktijk

Je bent in staat gedragsoplossingen en preventieve gedragsroutines in te zetten ter versteviging van het groepsklimaat. Daarnaast word je je opnieuw bewust van je eigen waarden en normen die je handelen en houding sturen.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent

Verdere informatie

Blended onderwijs
De invulling van deze opleiding is mogelijk een combinatie van fysiek en online onderwijs, aangevuld met zelfstudie voor specifieke onderdelen. We streven naar een passend 'blended aanbod' in afstemming met deelnemers.

Nascholing