Avond van de Pedagogiek

label Gedrag & pedagogiek
school Inspiratiemoment
schedule Eenmalig

De Avond van de Pedagogiek is een jaarlijks terugkerend evenement op De Kempel. Na eerder Joseph Oubelkas en Simone Mark te hebben ontvangen als spreker is nu eindelijk de beurt aan Ivo Mijland op dinsdag 12 oktober!

Inhoud

Programma Avond van de Pedagogiek

Gefaseerde inloop vanaf 18.30 uur: inloop met take away koffie/thee 


19.00 uur: Eenakter en opening door Mirjam Welten (docent)

19.15 uur: Marcel Lemmen, lid college van bestuur De Kempel 

19.25 uur: Ivo Mijland aan zet 

20.40 uur: korte reflectie door Sophie Verhoeven (docent), gevolgd door borrel in de aula tot uiterlijk 21.30 uur 

Over de lezing
Met zijn tomeloze energie, krijgt Ivo Mijland elke zaal in beweging. Hij is spreker, schrijver, trainer/coach en vader. Tijdens deze inspirerende avond, live op De Kempel in het najaar van 2021, licht hij het thema pedagogiek uit aan de hand van zijn lezing 'De kracht van verschillen'.

Ieder kind is anders. Ieder kind is uniek. Ieder kind heeft recht op positieve aandacht. Hoe komt het dan toch, dat het ons niet lukt om kinderen die niet in de polonaise lopen, op dansles moeten in plaats van dat we naar hun verlangens luisteren. In zijn lezing laat Ivo Mijland zien wat er gebeurt als je positieve aandacht geeft aan ieder kind en stopt met het repareren van dingen die helemaal niet stuk zijn. Met een mix van humor, inzicht, inspiratie en toepasbaarheid weet hij je te raken, waardoor je de volgende dag al andere dingen doet...

Coronatoegangsbewijs & identiteitsbewijs benodigd
Goed om te weten dat de vernieuwde zaal ruim is opgezet en hier normaliter 160 personen plaats kunnen nemen. Op deze avond laten we maximaal 120 personen toe. Er is dus voldoende ruimte om met afstand plaats te nemen, met een goede ventilatie. Conform de richtlijnen van het RIVM is voor toegang tot deze bijeenkomst een coronatoegangsbewijs nodig. Het tonen van de corona-check-app volstaat, of een negatieve coronatestuitslag van maximaal 24 uur oud icm allebei een geldig identiteitsbewijs. Uiteraard is het verder van belang dat jij zelf of je huisgenoten de afgelopen 24 uur geen coronagerelateerde klachten hebt (gehad). Hiervoor verzenden we vooraf een zogenaamde 'gezondheidscheck'. Ben je (nog) niet gevaccineerd, maak alvast een afspraak om je gratis te laten testen voor toegang via testenvoortoegang.

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Verdere informatie

Over Ivo Mijland
Geboren in Oss (1969), opgegroeid in Oirschot. Als zoon van een leraar en een kleuterjuf, kwam hij er al vroeg achter dat hij graag voor een groep stond. Helaas was dat op de lagere en de middelbare school niet de bedoeling: Hij praatte teveel, stond steevast in zijn rapport. Omdat de leraar dat wél mocht, besloot Ivo Mijland in 1987 te starten aan de lerarenopleiding in Tilburg en vanaf 1994 begon zijn avontuur als docent Nederlands. Na de lerarenopleiding volgde Ivo Mijland een opleiding contextuele hulpverlening en werd hij eigenaar van Ortho Consult. In 2001 verscheen zijn eerste boek, en inmiddels heeft hij twintig praktische onderwijsboeken op zijn naam staan.

Ivo schrijft, spreekt en traint op humoristische en inspirerende wijze over onderwerpen als ‘Ongemotiveerde leerlingen bestaan niet.’, ‘Gekke kinderen zijn anders gewoon’, ‘Ik ben toch té gek!’

Ivo Mijland is getrouwd en heeft drie kinderen: Sven, Stella en Sterre.

Nascholing