Avond van de Mediawijsheid

label Technologie & media
school Inspiratiemoment
schedule Eenmalig

De Avond van Mediawijsheid is een jaarlijks terugkerende avond die geheel in het teken staat van het opvoeden van  leerlingen tot digitale burgers. Niemand minder dan gastspreker Rens van der Vorst neemt je op maandagavond 14 november mee in dit boeiende thema!

Inhoud

Rens van der Vorst heeft een boek geschreven met de titel 'Waarom je Altijd Wilt Winnen van je Navigatiesysteem'. Iedere deelnemer die fysiek aanwezig is, ontvangt deze avond dit boek.  

Na de lezing van Rens zullen we diverse interessante workshops verzorgen. Informatie hierover volgt op een later moment. 

In onze wereld speelt digitale technologie een steeds grote rol, dat is geen nieuws. Maar wat verwachten we eigenlijk van al die technologie? Hoe willen we ons tot die technologie verhouden? Wanneer maakt digitale technologie het leven beter én wat verstaan we eigenlijk onder beter? Welke rol spelen data en AI? Stuk voor stuk grote, belangrijke vragen, die door Rens van der Vorst teruggebracht worden naar de praktijk van vandaag. Is Buienradar wel te vertrouwen? Waarom adviseert Spotify mij altijd Marco Borsato? Kun je iemand nog wel een fijne wekeend wensen? Kun je voetbalvader zijn zonder WhatsApp? Waarom wil je altijd winnen van je navigatiesysteem? Leven we in een paradijs voor nerds? Hoe moet het nu verder met thuiswerken? En waarom zie ik alleen lelijke vrouwen op Tinder? Op een prikkelende, eigenzinnige, schurende maar altijd relevante manier schijnt Rens zijn licht op onze plaats in deze digitale wereld.

In de praktijk

Rens van der Vorst is technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij is docent, doet innovatieve projecten en internationaal onderzoek naar nieuwe methodes en tools (www.tict.io). Daarnaast publiceert hij columns en boeken over het onderwerp en lanceerde hij een complottheorie-spel voor bij het familiediner. Zijn nieuwste boek: Waarom je Altijd Wilt Winnen van je Navigatiesysteem is inmiddels in de vijfde druk. 

 

attachment

Praktische info

Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering

Onze docenten

Voor inhoudelijke vragen kun je altijd contact opnemen met de volgende docent(en).

school Docent
Nascholing